Pluk-selv-jordbær 🍓Det er et minde fra min egen barndom, det der med at tage ud og plukke jordbær. Ikke at det var noget vi gjorde fast, måske kun ganske få gange i virkeligheden. Ikke siden jeg som 13-årig, sammen med et par veninder, forsøgte mig med jordbærpluk som sommerferiejob (hvilket kun holdt lidt over en uge, da man skulle møde enormt tidligt og det var rent ud sagt dødsygt...haha) har jeg befundet mig på en jordbærmark. Men det er aldrig noget jeg har gjort med mine egne børn og jeg tror slet ikke at de vidste de var noget man kunne - de stakkels by-børn ;) Jeg tror de tænkte at jordbær enten kommer fra supermarkedet eller mormors have...Det slog mig i slutningen af maj og her i starten af sommerferien pakkede jeg, en solskinsmorgen, tøserne i bilen og drog mod Dragør og det nærmeste pluk-selv-jordbær-sted.Da først vi kom ordentligt i gang gik det rigtig godt med plukkeriet for både pigerne og jeg. Der var dog lidt mange tidsler, man lige skulle lære at komme omkring. Desuden fandt jeg hurtigt ud af, at det gik meget bedre med Evas plukkeri, hvis hun ikke gik for tæt på mig. I så fald begyndte hun at beklage sig meget over tidsler og manglen på at kunne finde gode bær. Med større afstand kom større selvstændighed - som det er med mange aspekter af livet og ikke kun på jordbærmarkerne :)

En af fordelene ved at plukke jordbær, er de smagsprøver man kan nappe sig undervejs...Vi endte med at have fyldt 5 bakker og måtte slippe 60 kroner for hele herligheden. En ganske god pris for en hyggelig sommeraktivitet, hvor man ovenikøbet fik de lækreste jordbær ud af det - der desuden alle var nydt og fortæret inden dagen var omme 🍓Lige nu, står vores sommerferie på en lille Danmarksturné. Se gerne med ovre på Instagram @pralerier. Rent vejrmæssigt er disse dage, vist ikke de bedste at være i midt-/vestjylland, men vi hygger os stadig og satser på, at det gode vejr fra vores første par dage snart er tilbage igen.

Ingen kommentarer