Så karse-DIY + værtindegaveideDet er den tid på året, hvor du skal på jagt efter karsefrø og pladevat og se at komme igang med at så noget karse, hvis det skal være klar til din æggemad til påske.

Jeg måtte et par gange gå forgæves efter karsefrø i mit lokale supermarked, så noget siger mig, at jeg ikke er den eneste, der kaster sig over den grønne spirring i disse dage. Alligevel har flere af mine kollegaer nævnt for mig, at de nærmest aldrig har sået karse selv - og hvordan gør man det egentlig lige smartest?Ikke fordi det er raketvidenskab. Vi har at gøre med vat, vand og frø, men der er alligevel bedre måder end andre at gøre det på - og det handler om rækkefølgen. Kommer du frøene på den helt tørre vat, er de nemmere at fordele jævnt, men så snart du så vander, triller de sammen og ligger sig i klumper, der er ret svære at fordele jævnt ud igen.Derfor, start med at fugte dit vat. Ikke sådan helt tungt gennemvædet, men fugtet. Strø derefter frøene rundt på karsen og pres dem eventuelt let ned, til de klistrer sig fast.Laver du karsen i mange små beholdere - som fx disse kaninpapkrus jeg har købt fra mit arbejde, kan du med fordel bruge dem som en del af borddækningen til påskefrokosten. Eller du kan tage en enkelt eller to med som en alternativ værtindegave.


1 kommentar