Winter is coming - huestrik til hele familien


Eller... I teorien kunne jeg godt lide tanken om, at strikke en hue til hver i familien. Men det er i realiteten blevet til én hue til Jesper (den grå) og (indtil videre) 3 huer til mig selv. Som jeg har sagt til tøserne de gerne må låne af. For jeg kan jo kun have én hue på ad gangen. Trods alt.

Der er bare så mange fine farvemuligheder og efterhånden også en god håndfuld rigtig gode hueopskrifter, at jeg har svært ved at udvælge, at nogle af dem ikke skal komme mig selv lidt til gode...:)


Og de kan sådan nogenlunde godt passe voksenstørrelsen - som Eva prøvede her på en lidt blæsende strandtur ved Juelsminde, hvor den gule hue netop var blevet færdig.


____
De 2 øverste i bunken på billedet øverst oppe er Hipsterhuen og de 2 nederste er Stockholmshuen. Jeg har også lige købt opskrift til Oslohuen, som jeg skal prøve at strikke for første gang. Den kommer også i en juniorstørrelse, så hvis jeg nu strikker en, jeg ikke selv kan passe, får jeg måske sådan for alvor foræret den til en af tøserne, he he. I hvert fald er der indkøbt marineblåt garn til en en Oslohue i junior til Ida og udvalgt et strygemærke hun skal have på, når den er færdig.

Alle 3 hueopskrifter er fra Petiteknit, så jeg har rimelig god tiltro til, at også den endnu uafprøvede opskrift også vil være en vellykket en af slagsen. Hun har også lavet flere strygemærker til f.eks huerne og jeg har sammen med seneste opskrift også bestilt et med teksten "Winter is coming KNIT FASTER". Det er god strikkehumor! Jeg overvejede også at købe et med teksten "my sweet mother made this" til Idas hue, men nu havde hun allerede fundet et andet til netop samme formål.Det var først sidste efterår/vinter jeg begyndte at kaste mig over huestrik, men blev aldrig sådan 100% tilfreds med nogle af dem jeg fik lavet. Derfor har jeg heller ikke helt holdt så meget af at strikke huer som jeg gør nu. Det er ret tilfredsstillende, når man sidder med et par nederdele på pind 3, der tager 100 år at færdiggøre, at man så lige kan springe lidt til og fra på en hue eller 2 og få noget færdiggjort. Og selvom jeg også kommer til at købe garn ind til det, så er huestrik en ret god måde at få brugt garnrester på.

Så i år må der, alt andet lige, blive nogle huer i bunken, der ender som top-favoritter. Og hvem ved, måske ender jeg med at få lavet så mange, at jeg rent faktisk begynder at forære nogle væk? Beware of bløde pakker under juletræet i år, ha ha...

Ingen kommentarer