Minipopcorn til min mini + mini DIY

Hvis jeg skal have følelsen af at strikke noget brugbart, så skal jeg følge en opskrift. De (meget få) gange jeg har kastet mig ud i noget freestyle strik er det som regel blevet kastet videre over i kassérbunken - hvis det da overhovedet er blevet færdiggjort.

Men det handler nok om, at blive rutineret nok. De dygtige strikkere, der selv designer og bikser en sammenhængende opskrift sammen i flere tilpassede størrelser, har nok også strikket efter en del opskrifter selv, inden de kastede sig ud i det. Og strikkerutine har jeg i den grad fået i det sidste halvanden års tid. Jeg kunne såmænd godt strikke før det, der var bare ikke så mange lækre sager at strikke som der er nu - synes jeg.

Ikke at jeg nu skal til at lave mine egne opskrifter. Til det har jeg slet ikke matematisk overblik nok og lige på det punkt især, har jeg brug for en opskrift at stole blindt på. Dog har jeg kastet mig ud i et mindre freestyle projekt. Eva har nemlig (længe) ønsket at jeg ville strikke hende en bluse med popcorn. En med korte ærmer og uden det garn, der har strithår - aka mohair ;) Men jeg har bare ikke rigtig kunne støve en opskrift op til lige sådan en sag.I stedet har jeg købt opskriften til en Rigmors sommerbluse junior fra PetiteKnit. Hendes opskrifter er jeg blevet ret gode venner med og synes de er lige til at gå til og har nogle fine detaljer og god pasform. I stedet for hulmønstret laver jeg i stedet en minipopcorn i midten af hvert mønster. Så er udregningerne gjort for et regelmæssigt popcornmønster, opskriften er med korte ærmer og kan strikkes i en ikke lodden Cotton Merino fra Drops - i selvvalgt (fra Evas side) superpink farve :) Nu afventer vi blot spændte resultatet, Eva og jeg.

Popcorn lærte jeg at strikke, da jeg teststrikkede Mors popcornbluse for A Nordic Knitting Tale. Blot syntes jeg, at disse popcorns størrelse ville blive for store på en bluse i størrelse 7-8 år. Jeg har derfor lavet dem til minipopcorn ved kun at strikke 1 gang vrang og derefter lukke af i ret, på hvert popcorn, hvilket giver den helt rigtige størrelse - også i forhold til, at de i denne version sidder meget tættere.

Nedenfor har jeg lavet en lille mini-DIY på minipopcornene.

Ønsker man større popcorn, strikker man blot frem og tilbage en gang (eller så mange gange man synes) mere inden man lukker af fra retsiden.

Ingen kommentarer