Jeg teststrikker #4 'Plisseret kjole'

Nyeste skud i teststrik-rækken er endnu engang en opskrift fra Olines Mor og er endnu engang en kjole til Eva, nemlig den super fine plisseret kjole med et flot svingende og plisseret skørt.For en sjælden gangs skyld er det en opskrift, der strikkes nedefra og op - synes ellers at de fleste opskrifter for tiden laves oppefra og ned. Men lige præcis med denne kjole, føles det meget motiverende at strikke nedefra og derved reducere maskerne på vej op gennem skørtet og ikke omvendt. For når man strikker en størrelse 6-7 år, som den jeg er igang med, har skørtet altså et omfang på 420 masker, hvor det er videst! Og det strikkes på pind 3 vel at mærke. Så når først man er ovre de første seje 9 cm, går omgangene hele tiden hurtigere og hurtigere.Udover at det er nogle mega lange omgange til at begynde med, er der ikke de store ben i opskriften. For på trods af at resultatet ser meget avanceret ud, så laves den fine plisserede effekt blot af ret og vrang masker. Det mest vanskelige er nok at have tålmodigheden/hurtigheden til at få fremskridt i projektet.Jeg er nu i gang med første ærme og begynder derved at kunne se en ende på kjolen og vi er flere herhjemme, der næsten ikke kan vente med at se (og prøve) det færdige resultat. Eva, der er min trofaste strik-aftager, går for hver projekt mere og mere op i, hvad jeg strikker, om det er "på tid" og om jeg nu når det til tiden - og hvad der egentlig vil ske med mig, hvis ikke jeg når at lave en teststrik færdig til tiden. Jeg har forsikret hende om, at der ikke sker noget ubehageligt med mig, men hun spørger jævnligt, om jeg mon stadig når det :)


For første gang nogensinde, forsøger jeg mig med at strikke ærmerne med magic loop-metoden. Dvs. jeg bruger en lang rundpind til at strikke en lille omkreds. Normalt bruger jeg ellers altid strømpepinde til ærmer ol. og har faktisk tænkt, at det der magic loop noget, virkede sådan lidt "dovent" og små-sjusket. Men nu satte jeg mig altså ind i, hvad metoden går ud på og afprøver det nu. Og umiddelbart må jeg indrømme, at jeg er fan. Der er selvfølgelig stadig lidt pinde-venderi undervejs. Men, hvor der på strømpepinde skal vendes pind 4 gange på en omgang, skal man kun gøre det 2 gange på en magic-loop omgang og jeg synes også resultatet virker til at blive mere jævnt strikket. Altså, ingen små-sjusk, bare meget nemmere - jeg må trække mine fordomme i mig igen. Jeg kom igang ved at se denne video, men der er mange forskellige, hvis bare du Googler Magic Loop knitting eller strik.

Der er et par stykker, der allerede er færdige med kjolen (tjek evt. hashtagget #plisseretkjole på Instagram) og jeg har vist både Eva og Ida, hvordan den kommer til at se ud. Eva gispede nærmest lidt af begejstring og Ida ønskede også at få lavet sådan en, for selvom den er i strik (som hun ikke er særlig vild med at have på), så er den, med Idas egne ord "bare smuk" - og så ved vi jo alle, at man godt kan udholde en lille smule mere.Garnet er en lækker merino uld fra Knitting for Olive i gammelrosa. Den er rigtig lækker at strikke i og maskerne ligger sig virkelig flot og jævnt. Desuden er det en sand fornøjelse at strikke fra et garnnøgle, der er viklet ordentligt op i garnnøglen hele vejen ind til midten, så man ikke ender med sådan en umulig klump kluddermor, når man kommer ind til midten af garnnøglen.

Ingen kommentarer