Børnekager, fødselsdagsunivers & møde med et idol

Omtale fra et arrangement sponsoreret af Finax.
Den gang det stadig så ud til, at vi ville få en reel sommer i år, var tøserne og jeg til det hyggeligste, solskinsbadede Finax bagearrangement. Ingen ringere end Ditte fra Den store bagedyst (som mine piger (og jeg) havde heppet på og holdt med, da hun var med i dysten) var med som den kyndige vejleder gennem hele arrangementet. Det var noget af en overraskelse for pigerne (og lidt deres mor), at de ikke blot skulle lave kager, men faktisk skulle gøre det sammen med en, de kendte fra fjernsynet og vel nærmest er lidt idoler af! 
Set up'et var ganske enkelt, at der var blevet bagt en ordentlig omgang fødselsdagsboller og cup cakes og så et bord fyldt med glasur, krymmel og glimmer til den store guldmedalje og fri afbenyttelse. Et set up, der er værd at efterligne, hvis man ønsker at lave kagepyntning som en aktivitet til børnefødselsdagen. Som inspiration var opstillet pyntede boller, man kunne forsøge at gøre efter.
For de, der havde mod på det, var der også mulighed for at bage sine egne fødselsdagsboller helt fra bunden. Eller... Helt fra bunden var det jo ikke, det var jo netop det. Finax præsenterede nemlig deres nye økologiske melblandninger; Fødselsdagsboller og Grødboller. Så bliver det nærmest ikke nemmere at få lavet lækker økologisk hjemmebag. Eva kastede sig med glæde ud i bagnings kunst og tog lydigt og videbegærligt imod tips og tricks fra dygtige Ditte. 
Blandt andet det trick at smøre sine hænder ind i olie i stedet for mel, når dejen formes til boller. Så bliver dejen ikke så tør, som hvis den får for meget mel og klistrer overhovedet ikke fast til fingrene. Et andet godt trick Eva fik med sig, var at folde dejen til en perfekt rund form. Noget jeg faktisk aldrig selv har mestret. Men jeg har heller aldrig bagt boller under professionel vejledning.
Ida kunne ikke være mere ligeglad med bolledejen. Hun skulle pynte! Og det gjorde hun så nærmest uafbrudt i en time. Det der ikke blev spist, fik man lov at tage med hjem og vi slæbte selvsagt en del pyntede boller med hjem den dag :) 
Temaet for hele bagedagen var som nævnt børnefødselsdag. Bolle- eller kagepyntning en oplagt aktivitet til en børnefødselsdag og frugtdekorationener er sjove at servere til en fødselsdag eller have med til uddeling. På Finax's hjemmeside kan du finde endnu mere inspiration til, hvad du kan lave og servere til børnefødselsdag og du kan downloade invitationer, dekoration og pynt lige til at printe ud og bruge. 

Ingen kommentarer