Kuk, kuk fra Barcelona
Uden at kunne sige præcist, hvilke forventninger jeg havde til Barcelona, må jeg indrømme, at byen ikke helt lever op til min forventninger til Barcelona. Det er ikke helt til at sætte en finger på, men min erfaring siger mig, at ens førstehåndsindtryk af en ny storby, afhænger rigtig meget af mange forskellige faktorer. Hvem du oplever byen sammen med, hvor man bor, tid på året og vejret. Og ikke mindst noget så banalt, som ad hvilke veje du kommer til at dreje ned ad og gå igennem mere eller mindre af tilfældighed.


Vi bor lige præcis så langt væk fra centrum, at vi ikke lige kan spankulere ned på gaden og få en på opleveren. I hvert fald ikke oplevelser af den mere turistvenlige slags og nogle gange er her så øde, at det er umuligt at få oplevelser, af nogen som helst art. Og når man rejser med børn, er det at foretrække ikke først at skulle vandre til en metro, køre med metro og så være et sted, hvor man som oftest igen skal gå lidt hent til en destination.

Til gengæld er det et rigtig fint hotel. Vi bor på det største værelse vi nogensinde har prøvet, her er en stor, lækker morgenmadsbuffet og pool på taget, hvilket især pigerne og Jesper synes er toppen. Poolen er dog også årsag til, at vi bor herude, hvor vi gør, da det var et krav for førnævnte, at det skulle være på hotellet vi skulle bo på. Derfor har jeg vist også set mig lidt muggen på den pool, da jeg personligt synes, at enten er man på storbyferie eller også er man på badeferie.

Men som det næsten altid er med ferier, så indretter man sig og efter nogle dage, får man sine helt egne dagsrytmer og rutiner, der på en eller anden måde, passer godt til alle. Vores måde er, at pigerne og Jesper får sig en ordentlig lang eftermiddagsdukkert, når vi kommer hjem fra dagens udflugtsmål og jeg får noget tid for mig selv til strik, blog eller andet. I går blev jeg inde i byen og traskede rundt for mig selv. Brugte en halv times tid på Starbucks med den sløjeste latte (seriøst, de kan jo ikke lave et velsmagende mælkeprodukt i Spanien) og var så eller på opdagelse i Barcelonas gader uden at skulle holde gejst og gåpåmod oppe på resten af flokken imens. Det var selvsagt nogle ret skønne og tiltrængte timer!

I dag bruger jeg min "alenetid" på bloggen. Noget jeg troede jeg ville få gjort meget mere hernede fra, men det er ikke blevet til det helt store. Til gengæld har jeg fået startet på det nye strikketøj jeg har taget med herned, og det havde jeg så omvendt ikke helt regnet med. Men når først strikkefeberen er over en, så er strikketøjet altid i gang åbenbart. Selv da vi tog en dag på stranden, forsøgte jeg mig med at tage det med og det var faktisk slet ikke så upraktisk at sidde med, så det gjorde jeg. Jesper grinte lidt af mig og mente jeg lignede en englænder... "Skal jeg ikke lige tage et billede af dig så du selv kan se det?" Ellers mange slags tak, tror godt jeg selv kunne forestille mig, hvordan jeg tog mig ud ;) Men jeg fik da bedrevet lidt tidsfordriv.Stille og roligt får vi krydset de store seværdigheder for Barcelona af alt imens der bliver indtaget is i rigelige mængder, travet en del kilometer i varmen og ellers hygget og oplevet så godt vi kan og når alt har bundfældet sig, ender det såmænd nok også med, at vi ser tilbage på denne uge i Barcelona, som en rigtig dejlig familieferie.

Ingen kommentarer