Juleferie & drømmestress

Klokken er i skrivende stund 06.17 og jeg har sat mig ind i sofaen med en kop kaffe. Det er juleferie og vi har fri alle sammen og har for 3. dag i træk intet på programmet. De første 2 dage efter vi landede hjemme i lejligheden efter juletamtam'et har jeg uden problemer boblet som en sløv teenager til efter klokken både 9 og 10.


Men i dag gav jeg op klokken 6, da jeg blev ved at spinde rundt i den samme variation af en drøm, hvor jeg skulle skynde mig rundt i en meget stor og svært gennemskuelig lufthavn, for at nå et fly. Sådanne stress-drømme får jeg i ny og næ og de involvere stort set altid noget med offentlig transport. Enten et fly jeg skal nå eller et tog, hvor jeg glemmer at stå af på den rette station.
Nu er drømmetydning langt fra en entydig kunst, men lige her, mener jeg godt at kunne lave en ret sikker analyse. Lige her og nu har jeg på ingen måde noget at stresse over, tværtimod kan jeg endelig efter en måneds tid med meget arbejde, slappe fuldstændigt af. Og efter et par dage af det, går min underbevidsthed altså en lille smule i stressmode over alle de ting, jeg (åbenbart) synes jeg skal nå at slappe af med at få gjort - alene, sammen med pigerne og med Jesper. Og det på trods af, at jeg ellers synes det går ganske godt, det her med ikke at lave noget.Jeg kunne dog godt mærke det komme snigende i går eftermiddags, da pigerne for anden dag, havde nattøj på til så langt op af dagen, at det alligevel ikke kunne betale sig at skifte til almindeligt tøj. De har bare leget og leget og leget med hinanden og deres julegaver og det har været en sand fryd at overvære. Vi har fået af-julet og ryddet op, set en masse serier og dimset computere. Jesper har luftet løbeskoene, jeg har strikket adskillige omgange på min trøje og været en tur til frisøren. Så det er ikke fordi vi slet ikke har fået lavet noget. Men vi kommer nok til at forsøge at lave bare en lille bitte smule mere i dag. Om ikke andet, så i hvert fald komme ud af nattøjet.

Ingen kommentarer