glædelig 1. søndag i advent

SPONSORERET INDHOLD

Endelig! Vi har ramt julen og har i dag fejret 1. søndag i advent med juletræsfest, æbleskiver ad libitum, julemad, lys i adventsstagen og tømmermænd efter min onkels brag af en 40 års fødselsdagsfest i går.

Som altid var vi inviteret til juletræsfest på Jespers arbejde her den 1. søndag i advent, hvor selveste julemanden, efter højlydt kalden, gjorde sin entre oppe fra taget af - hvor han lander med sin helikopter.
Efter et større indtag af æbleskiver, juletræsdans og gaveuddeling vendte vi hjem og helt i henhold til mine madlavningsambitioner, havde jeg allerede planlagt og forberedt mig til aftenens menu, så der var også tid til en velfortjent fælles-morfar på sofaen, inden jeg kastede min kærlighed på vores reklame-sponsorerede Danpo kyllinge medister og planlagte tilbehør.


Det blev til et helt velanrettet julebord og en del over standard af en søndag herhjemme at være. Men når jeg nu har besluttet at forsøge at gøre lidt mere ud af madlavningen, kan man jo også forsøge at gøre den lille smule ekstra det kun kræver, også at få det til at se pænt og velanrettet ud på bordet. Jeg bilder mig også ind, at det måske kan have en positiv effekt på Idas store kræsenhed (dog spiste hun stort set kun kartoflerne fra aftenens menu).I sig selv er sådan en kyllingemedister ikke lige så smagfuld som en lavet af svinekød. Men ift. tidens store fokus på klimavenlig fødeindtag, er det anbefalet at skrue lidt ned for okse- og svinekødsindtaget til fordel for kylling og fisk. Desuden er kyllingemedisteren også glutenfri.
Jeg stegte den i smør med hele stjerneanis og lidt muskatnød, hvilket gav en god krydret julesmag. Bagefter vendte jeg den snittede rødkål på panden og fik på den måde lavet en meget hurtig og frisk form for rødkålssalat. Det hele havde på ingen måde taget skade af en lækker brun sauce ud over sig, men da det var mere end mit søndagstrætte hoved kunne præstere, blev det til ovenstegte kartoffelbåde med timian.Min lille adventsstage kom også i brug og over middagen faldt snakken også på, hvorfor vi i det hele taget holder søndage i advent. Vi blev hurtigt enige om, at Jespers forklaring med, at det kom sig af en der i en eller anden anledning havde udbrudt "AD! Vent!" (#dårligfarhumor), ikke var årsagen, men jeg kom alligevel lidt til kort i at huske, hvad det er det står for.

Eller det troede jeg, at jeg gjorde. For jeg huskede godt, at det har med kirkeårets afslutning at gøre og en slags "nedtælling" til juleaften. Men jeg troede måske det havde en anden oprindelses årsag også, udover det kirkelige. Men en hurtig google-søgning gav mig altså ikke andre forklaringer. Det eneste nye jeg fandt ud af var, at adventssøndage oprindeligt var dage, hvor man fastede, for at forberede sig til Jesus komme. Så helt modsat af, hvordan vi lige i dag holdt adventssøndag, kan man sige.

Ingen kommentarer