Kastanjejagt om søerne


Jeg elsker Søerne, der lige midt i København, og det natur åndehul de er for øjet midt i byens mylder. Desværre kommer jeg sjældent tættere på dem end når jeg suser forbi dem på min cykel til og fra arbejde og jeg har ikke haft pigerne med inde på tur omkring dem, siden de lå i barnevogn.Sidste søndag tvang jeg derfor pigerne med på en tur rundt om Søerne for at samle kastanjer. Og når jeg skriver "tvang", så mener jeg faktisk tvang.

For da jeg annoncerede turen var der ikke andet end suk, skrig og tårer og jeg måtte flere gange hæve stemmen og meget bestemt sige, at nu tog de altså tøj på og blev klar til en rigtig hyggetur. Ja, det lød faktisk meget lidt hyggeligt og der var ikke grænser for, hvor uretfærdig en mor jeg var.
Alle sure miner forsvandt dog som dug for den varme september sol, da først vi var kommet af sted og påbegyndt vores vandring rundt om Søerne. Rundt om Skt. Jørgen sø er der ingen kastanjer træer og derfor startede vores kastanjejagt en anelse sløvt ud.

Ved Peblinge sø var det derimod langt bedre og de medbragte net blev stødt og roligt fyldt op og da vi rundede og gik tilbage ved Dronning Louises bro var Eva ved at tabe sine bukser, fordi hun insisterede på at fylde lommerne helt op, inden hun tog sit net i brug.Det stod lidt uskarpt for mig, hvordan det nu er man får lavet de der kastanjedyr, eller i hvert fald, hvordan det er man får tændstikkerne ind i de hårde kastanjer. I stedet greb jeg til limpistolen (vi har fået sådan en ny smart en uden ledning) og greb alt hvad jeg kunne af fjer og perler til at pynte kastanjerne med.Efter produktionen af de første par dyr kom Jesper dog med en lille stjerneskruetrækker, der nemt lavede for-huller i kastanjerne til tændstikkerne og så fik vi lavet lidt af de mere traditionelle typer kastanjedyr også.


Og nu har så kun cirka 3,4 kg kastanjer tilbage, så det kan blive til en pæn samling dyr og figurer endnu :)

2 kommentarer

  1. Jeg har en lille syl som jeg bruger til at lave hullerne med, og så sætter pigerne tændstikker i bagefter. Sidste brugt vi dog også en limpistol, det var så meget nemmer, og pigerne fik lavet nogle fine landskaber.

    SvarSlet
    Svar
    1. ja det går virkelig hurtigt med limpistolen :) Jeg mindedes også noget med en syl, fra min egen barndom, sådan en ligger vi desværre bare ikke inde med. Men en lillebitte skrutrækker kunne altså også gå:)

      Slet