Fejring og opskrifter på gode muffins

I weekenden fejrede jeg mig selv (igen) med besøg af veninder til tapas og kage. I stedet for at lave min sædvanlige lagkage, besluttede jeg mig for at gå muffinvejen. Et par gange har jeg haft stor succes, især i Idas øjne, med nogle gulerodsmuffins, jeg har haft lavet til nogle arrangementer på skolen. Så dem gentog jeg i lørdags.

Og selvom jeg for hver gang ikke helt kan huske, hvilken af de frem-googlede opskrifter, det var jeg brugte første gang, men efterhånden bare følger min egen sammensatte version af flere forskellige, så er det vist generelt svært at gå helt galt i byen med sådan en gulerodsdej. I lørdags var, efter sigende, ingen undtagelse.Faktisk fik jeg slet ikke smagt dem selv denne gang. Mine smagsløg var mere indstillet på den anden muffin jeg fik bagt med hindbær og rålakridspulver. Mmmmh. Den smagte virkelig godt og jeg er ekstra stolt af den, fordi jeg selv fik sjuset mig frem til den sammensætning af både smage og mængder ud fra en sandkage grundopskrift. Og et så godt resultat, synes jeg ikke jeg ville snyde andre for at gøre efter, så her er opskriften jeg brugte:


Hindbær/lakrids muffins

150 gr. blød smør
150 gr. sukker

Piskes godt sammen til det er én blød masse.

3 æg

Piskes i et ad gangen.

150 gr. hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 tsk. rålakridspulver

Blandes og røres med i smør/ægge massen.

2 store spsk. god hindbær syltetøj vendes i dejen til sidst.

Fordel dejen i ca. 16 muffinforme, fyldt 2/3 dele op.

Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Oven på kagerne kom jeg en creamcheese frosting lavet af:

200 gr, Philadelphia
50 gr. smeltet hvid chokolade
125 gr. blød smør
200 gr. flormelis
1 tsk. vaniljesukker

og så farvet med en lille dråbe pink frugtfarve :)

Mangler du også en god opskrift på gulerodsmuffins kan du da også lige få den jeg har brugt de sidste par gange:

Gulerodsmuffins

200 gr. farin
4 æg

Piskes sammen til en lidt luftig masse.

120 gr. smeltet smør
1/2 dl. mælk

Røres i.

1 tsk. stødt ingefør
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
350 gr. hvedemel

Røres i dejen.

400 gr. revet gulerødder

Vendes i dejen til sidst.

Dejen fordeles i ca. 24 muffinforme 2/3 dele fyldt op.

Kagerne bages i ovnen ved 185 grader i ca. 25 minutter.

Oven på gulerodsmuffins'ne lavede jeg samme creamcheese frosting som ved de andre muffins, men tilføjede også skal og lidt saft fra 1 stk. lime - og så en smule grøn frugtfarve.

Ingen kommentarer