Ubudne krible-krable gæster - en gang skulle åbenbart være den første

I vores 7,5 årige karriere som børnefamilie er det indtil videre lykkedes os at gå fuldstændigt fri, hver eneste gang, der er blevet annonceret "Vi har tilfælde af lus" i institutionerne. Men da vi i går afleverede pigerne til overnatning hos farmor og farfar, bemærkede jeg, at Eva kløede sig nogle gange i håret på vej derud i bilen. Og hun gjorde det igen, da vi hentede dem.
Det trænger nok bare til at blive vasket, tænkte jeg og smed dem begge i bad inden aftensmaden. Lige da vi begyndte at spise tog jeg min egen børste og redte Evas hår igennem for at sætte en elastik i, så hun ikke fik hår ned i maden. Og nu da jeg havde børsten fremme, skyndte jeg mig også lige at rede Idas våde hår igennem...

Midt i maden sad jeg og kiggede på Eva og tænkte på, hvor pænt det er til hende, når hun får håret sat op og væk fra ansigtet. Anden gang jeg gjorde dette, fik jeg kigget op i hendes hår og lige dér kravlede der en mo****f****r stor lus rundt i hendes hår. Jeg troede faktisk et øjeblik, at det var en af de der små bananfluer, der var landet i hendes hår, men da jeg ville vifte den væk, så jeg, at der var flere. Og flere. Og endnu flere. FUCK!

Hvad gør man så, på sådan en højhellig søndag aften lige inden sengetid? Jeg kastede kniv og gaffel fra mig og meddelte; jeg kører på Steno! og beordrede på vej ud af døren, alt sengetøj fjernet og lagt i en bunke, mens jeg var væk.Og således fandt jeg mig selv i indre by lige i det smukkeste tusmørke frembrud på jagt efter parkering og lusedræbermiddel. Begge dele blev fundet og udsigten endda værdsat - tilsammen med min glæde over at bo 14 minutter fra et døgnåbent apotek, når man pludselig finder sig selv stående med en hær af sprællevende lus foran sig.Mine egne erfaringer med lusebehandlinger er, heldigvis, sparsomme og det samme er Jespers, men vi fik efter bedste evne behandlet Eva og gennemtjekket os andre - uden at finde tegn på ubudne gæster. Alligevel krible, krable, klør det over ALT lige nu og jeg har mest af alt lyst til at dyppe mig selv i en blanding af sprit, kogende vand og luseshampoo. ADRR!

6 kommentarer

 1. Aller bedste måde at holde lus fra huset, er ved simpelthen at kæmme dit barn jævnligt. Hvis du en gang om ugen kæmmer dit barns hår, så slipper du for lus. Når du bruger tættekammen, så ødelægger du benene på lusene og dermed kan de ikke sidde fast i håret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også vores nye ting - det har bare aldrig været aktuelt før :)

   Slet
 2. Ha ha :'D jeg var parat til at sælge bilen, brænde sofaen og smide samtlige bamser UD!!! første gang vi fandt lus hos min datter. Med tiden blev det nemmere og jeg har altid en Hedrin stående i skabet :D
  Hun er i dag 13 år og der florerer stadig lus i klasserne o_O så vi kæmmer ugentligt herhjemme. God husdyrjagt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ugentlig kæmning er også det nye hos os :)

   Slet
 3. Min store skræk!!! Jeg får psykolus bare ved at læse dit indlæg!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. det er også mega klammo - jeg klør også hver gang jeg fortæller om det

   Slet