Hip hurra det' min fødselsdag!

Vågnede i morges som det vaskeægte fødselsdagsbarn jeg er, 1 time før mit vækkeur normalt ringer og lå utålmodigt og ventede på, resten af familien ville vågne og komme ind og "vække mig". Meget uvant for min fødselsdag (hvis jeg selv skal huske det), var det til lyden af regn på ruden og rusken i træerne, at jeg lå vågen i de tidlige morgentimer. Det fik mig til at tænke på den fødselsdagsmorgen, hvor jeg blev vækket til lyden af sirene efter sirene. Det er 5 år siden. Det var på min 30 års fødselsdag og det var den dag KB Hallen gik op i røg lige uden for vores stuevinduer. Selvsagt er det en dag, der står temmelig klart i min erindringer.

På vej hen for at aflevere Ida, der gik i vuggestue på det tidspunkt, gik vi helt tæt på (eller så tæt vi kunne forsvarligt tillade os) det brændende åsted og selvom Ida kun var 2 år gammel, snakker hun stadig om røgen og ilden, når vi går den vej forbi. Bagefter var jeg med Eva i mødregruppe og udover at være ude at spise sushi med nogle veninder, blev min runde dag ikke rigtig fejret yderligere.

Det var nemlig også lige midt i den tid, hvor en aktiv kemo-cocktail nedkæmpede kræftceller i mit lymfesystem, hvor jeg var knap halvvejs igennem mine 16 behandlinger og netop havde været til en midtvejs scanning, der (heldigvis!) viste en total retræte for de syge cellers vedkommende og hvor vi havde to børn på henholdsvis 1/2 år og 2 år at tage os af. Energi til meget andet, var der simpelthen ikke.At alt dette nu er et sluttet kapitel, er stadig lidt uvirkeligt for mig. Men hvor er det dog skønt at kunne se tilbage på den tid (som i modsætning til at stå midt i det, forstås), på en dag som idag.

En dag hvor himlen måske ikke er halvt så september blå som den plejer, men hvor manden er gavmild, børnene er søde og man generelt bare føler sig som Frederikbergs heldigste frue, der kl. 6.30 måtte vende sig om på den anden side i sengen for at skjule det brede smil om munden, der ellers ville have afsløret, at jeg allerede var vågen, da mand og tøsepiger troppede op ved min sengekant med flag, gaver og høj, klar fødselsdagssang.


4 kommentarer

 1. Tillykke med din fødselsdag i går og hurra for os, der aldrig vokser fra at elske vores fødselsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Og nej, det er svært at vokse helt fra ;)

   Slet
 2. Et stort men forsinket tillykke med fødselsdagen :-)

  SvarSlet