Serier, serier, serier #1I mine teenageår var seriesøndag nok et af de bedste tiltag overhovedet på TV-fronten. Det faldt lykkeligvis også nogenlunde sammen med at jeg (langt om længe) blev velsignet med eget fjernsyn på værelset. Lykken var stor og gjort af en 18" skærm i 4:3 format. I dag er mit seriekiggeri langt fra begrænset til hverken søndage, tv-udsendelser eller fjernsynet for den sags skyld.Diverse streamingtjenster har gjort det muligt og forholdsvis let at streame stort set alle de serier man vil se, når man vil og hvor man vil og min indre seriehungrende teenager kan slet ikke få armene ned over det og har det med (hånden på hjertet) i perioder at miste kontrollen lidt over det. Men kun lidt.

Det er dog min klare fornemmelse, at jeg langt fra er alene med min serielast. Et begreb som binge-watching er efterhånden velkendt, for ikke at sige anerkendt og jeg føler mig (for det meste) ikke helt mærkelig og sær over at indrømme, hvis jeg har fået set en hel sæson af en serie på under en uge. Bare på min arbejdsplads, kan mine kollegaer og jeg godt få en rum tid til at gå med at diskutere, anmelde og udveksle serier, hvis først snakken går den vej - og det gør den faktisk relativt ofte.

Jesper har det ikke just på samme måde, og han driller mig ofte med, at jeg ingen nedre barre har, for hvad der udgør en god serie, bare det er en serie.

Men selvfølgelig har jeg en barre for, hvad jeg synes er gode og dårlige serie. Jeg har bare også en tolerancetærskel for at gide at se de serier, der måske i bredere forstand, bliver kategoriseret som "dårlige". På den måde er jeg ikke så kritisk med, hvad jeg lader mig underholde med på den front.

Det er bare så dejligt, aften efter aften, at lade sig falde hen til et velkendt univers i velkendte rammer med personligheder man har lært at kende. Med en film er det som regel nye rammer, en ny historie med nye karakterer og præmisser man skal forholde sig til, hver gang og jeg må indrømme, at det er begrænset, hvor ofte jeg har mentalt overskud til det på en almindelig hverdags uge. Næh, stik mig hellere en rigtig god serie - og skal den være rigtig, rigtig god, skal den i min optik helst have mange allerede udgivet sæsoner, så der er til et godt stykke tid :)Efterhånden har jeg fået set så mange serier, at jeg føler jeg godt kan komme med kvalificerede anbefalinger og disse vil komme løbende i blogindlæg i fremtiden tænker jeg. Men jeg tager også altid meget gerne i mod nye serie-anbefalinger, så meld endelig gerne ind, hvis du kender til én du mener andre også vil få glæde af at se.

7 kommentarer

 1. Er lige begyndt at se "The B**** in apartment 23", og den er ret sjov på sådan en quirky måde og så er "Dawson" med haha, hvis du har set "Dawsons Creek" da du var teenager ;)Den kan godt anbefales hvis man har set Venner for 10.000-gang og lige har brug for noget andet.
  Jeg er ret vild med engelske krimiserier (øv at Midsomer Murders ikke er på Netflix!), og er lige begyndt at se "Foyle's war", som jeg synes er ret god (og har mange sæsoner til binge-watching! YAY!). Og hvis du også er til sådan noget engelsk krimi-hygge, så kan jeg anbefale "Broadchurch" og "The Bletchley circle"
  Glæder mig til at se hvad du anbefaler :)
  kh. Pennie
  www.pennnylane.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Leder faktisk efter en serie, der "bare" er morsom, lidt som Modern Family, til når man ikke gider alt for alvorlige serier. Er også selv vild med engelsk krimi og Midsommer Murders (på sådan en lidt mormor-agtig måde ha). Må have tjekket Foyles War ud. Broadchurch har min kollega også anbefalet, så den må komme som næste i rækken :)

   Slet
 2. Er ret vild med 'Bloodline' på Netflix...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jah, er den ikke god! Jeg blev fuldstændig fanget af sæson 1, men må indrømme jeg lige trængte til en pause fra den, da jeg gik i gang med sæson 2.

   Slet
 3. Altså, hvis det skal være dejligt afslappet og man skulle nå en tur på toilet engang i mellem er " Call the midwife" et rigtig godt bud på en god serie.

  SvarSlet
  Svar
  1. ha ha, ja det er da en god beskrivelse. Min veninde har godt talt om den serie, jeg har det bare sådan lidt svært ved at se noget med babyer og fødsler og den dur :) Men måske en dag jeg er klar til den - og bliver det for meget må jeg jo smutte en tur på toilettet :)

   Slet