Søndag i farver #1


Denne forgangne uge, har været sådan en lidt sær en af slagsen. Der hersker feriemode på arbejdet og intet er helt som det plejer. Den har budt på tekniske nedbrud og en begyndende tandpine, der kunne slås ned med først panodil og herefter en herlig cocktail af ipren + panodil og jeg var så fornuftig at bestille tid til et eftersyn - om 1,5 uges tid. Og så fik jeg fingrene i de fineste nye halskæder fra Pop Cutie på mit arbejde. Undulater i vaffelis, det er da en statement halskæde om noget og jeg overvejer kraftig om ikke jeg selv skulle blive den lykkelige ejer af sådan en.

Ugen har også budt på Evas 2. gang til frisøren og det må siges at klæde den lille dame. Hun ville ellers ikke. Heller ikke selvom storesøster Ida forsikrede hende om, at: "det var det samme der skete for mig Eva, og jeg kom jo til at se fantastisk ud!" Men med en masse bolchepædagogik af bedste skuffe lykkedes det alligevel og alle gik glade fra frisøren.

Det var også med stor glæde at jeg sidst på ugen opdagede (og lidt efter spiste) de første modne tomater af helt egen avl. Det er der altså noget ved og jeg glæder mig til at høste endnu flere tomater i den nærmeste fremtid. De smager luksus.

Trods vejrprofeterne startede for en uge siden med at love regn lørdag, blev det i stedet i bragende solskin, at mine veninder og jeg slog klapbordene op til Frederiksberg Loppemarked. Jeg er stadig lidt øm i panden efter alt det sol jeg fik, men vi fik til gengæld også hygget gevaldigt og solgt lopper i en fornuftig mængde. Det var dog ikke mit bedste loppemarked til dato, hvilket nok skyldtes en kombination af mit udvalg og antallet af besøgende, der begge ikke var på sit højeste. Men man kan jo ikke blive ved at have guld at sælge.

Lørdag aften kørte vi til familie tamtam i Hillerød og da vi returnerede Frederiksberg var det for Jespers vedkommende med en mindre mojito brandert og for mit eget med en kolosal tandpine - og jeg var løbet tør for ipren! Jeg forsøgte at dulme med panodil alene, men vågende nogle timer senre med dunkene smerter. AV og ØV! Nu er det desværre ingen hemmelighed, at jeg lider lidt af dårligt tandkarma, så jeg bed i det sure æble fra morgenstunden og ringede og fik en akuttid hos Tandlægerne ved Højbro Plads.

Denne gang slap jeg ikke helt så heldigt som i julen. Det skulle nemlig vise sig, at da jeg fik lavet denne tand, må der være sluppet noget bakterie med ned i nerven, der så rigtig har ligget og ulmet og fyldt knoglen under min tand med betændelse. Til sidst har det trykket så meget, at min tand har løftet sig og så var det, det begyndte at gøre ondt, når jeg tyggede sammen.

Jeg vil spare jer for de grummeste detaljer, men da tandlægen med ansvar for udboringen af min tand og dertilhørende rødder, havde skaffet passage ned gennem mine tandhalse og dermed "lette trykket", måtte han hidkalde sin kollega, for at have en at dele synet med. Denne kollegas reaktion var, at det var "rimelig nice" og jeg blev bekræftet i, at tandlæger må have en eller anden sær form for tilfredsstillelsesbarometer...

Efter en cykeltur ind omkring Steno for at erhverve mig smertestillende samt dobbelt antibiotikakur, kørte jeg hjem og bestilte i ren selvmedlidenhed et par nye solbriller til mig selv sammen med mine kontaktlinser. Så nu har jeg også dem og ikke kun en afsluttende rodbehandling at se frem til i næste uge.

Og så blev jeg i dag mindet om på Facebook, at det er 4 år siden at Eva tog sine første skridt her i stuen, midt i sommervarmen kun iført ble, der efter tre ihærdige skridt gled ned af numsen på hende. Og jeg kan helt vildt godt huske det, men synes faktisk det burde være længere tid siden end 4 år. Specielt når jeg tænker på den store og velformulerede Eva, der i går sad i bilen på vej til Hillerød og bad om at høre, en sang hun godt kunne lide. "Jeg kan ikke huske hvad den hedder, men det starter med du kan ik' fryse mig, for jeg allerede is..."

Ingen kommentarer