Skal du tatoveres, Mie?

Den anden aften lå jeg og surfede lidt Pinterest på min telefon inden sengetid, foranlediget af en mail fra Pinterest team med inspiration der skulle matche mit eget board med tattoos. Og jeg pin'ede løs. Hvad jeg så ikke helt var klar over, er, at jeg har fået fikset en indstilling således, at hvert af mine pins bliver til et link jeg deler på Facebook.Og så er beskederne og kommentarerne ellers tikket ind om, hvorvidt jeg skal til at have mig en tatovering eller er på udkig efter en ny. Og det skal jeg egentlig ikke. Eller både og, for siden jeg fik min første for 10 år siden, har jeg godt kunne tænke mig en enkelt eller to mere, jeg har bare endnu ikke fundet helt frem til hvad og hvor. Så jeg er sådan set altid på udkig og jeg tænker, at når jeg finder på det rigtige, kommer jeg afsted til tatovøren. Jeg leger i hvert fald jævnligt med tanken om det.

Men det er alligevel som om, at jeg flere gange har fundet på noget jeg gerne vil have og så er skridtet ind over dørtærsklen til tatovøren alligevel ikke blevet taget, det har alligevel virket for stort. For nogle måneder siden blev min far så tatoveret. Han har mange tatoveringer, men ingen der er under 40 år gamle. I mange år har han talt om, at få tegnet den ene over, som jeg efter de fortællinger jeg har hørt om den, forestiller mig, er blevet lavet siddende på en skammel i en lusket indisk baggade, af en lille barfodet inder med én gammel sløv nål og en kø af unge sømandsdrenge ud til gaden. Så efter længere tids snak gik jeg over gaden fra mit arbejde til Tatoosalonen og fik bestilt en tid til min far og så var der ikke længere nogen vej uden om. Det var ligesom også lettere at gøre, når det ikke var en selv, der skulle under nålen.
Da han skulle ind og have den lavet overvejede jeg, om det så ikke også var anledning til, at jeg fik et lille anker under albuen. Men så turde jeg alligevel ikke helt og var det nu for uovervejet og så videre. Anker-tanken har dog ikke sluppet mig helt, hvilket vist også var det, der tydeligt fremgik på Facebook af mine pin's. En anden idé jeg leger med er en form for udvidelse af min allerede eksisterende tatovering. Jeg har været ude i noget med stjerner og hjerter og tænker nu noget a la det jeg har prøvet at tegne herunder på min arm.Min mor, der er så meget i mod tatoveringer som en gennemsnitsmor nu en gang kan være det, synes selvklart, at man som udgangspunkt ikke skal tatoveres, men plederer dog for originalitet, hvis man endelig skulle give sig i kast med denne form for kropsudsmykning. Jeg kan på en måde godt følge hende og på den anden side, synes jeg egentlig selv, at det er mere vigtigt, at man får lavet noget man synes er vildt flot, frem for vildt originalt. Der er modeluner og retninger inden for alt og selvfølgelig også tatoveringer. Hvis (når?) jeg skulle vælge en tatovering i dag, er jeg helt sikker på, at jeg ikke ville vælge den jeg har. Men jeg er stadig rigtig glad for at jeg har den. Min tatovering er et evigt time-stamp for den tid jeg var i og den jeg var, da jeg fik den lavet og jeg kan tydeligt huske hvor jeg var i mit liv, da jeg fik den lavet.

Så måske får jeg snart lavet et lille anker og en eller anden form for tingeltangel rundt om mit håndled, måske går der 10 år mere førend jeg får taget mig sammen til at få lavet noget helt andet. Jeg ved det ikke helt, men jeg er i hvert fald altid lidt på udkig efter ideer til tatoveringer og i det hele taget bare fascineret af tatoveringer generelt.

1 kommentar