Spirer trend og teenage tomaterDet lader til at spire-projekter af forskellig art er blevet lidt af en trend i tiden. Bilka/Føtex har skiftet dyrekortene ud med mini køkkenhaver, i skolen har Ida haft spireprojekt og jeg har lige læst på børnehavens intra, at de nu også skal have et plante-/spireprojekt på tværs af hele institutionen. For en med ikke særligt grønne fingre og/eller interesser, synes jeg det er ganske fantastisk, at mine børn bliver stimuleret og belært inden for dette område i deres respektive dagstilbud.I voksen skalaen synes jeg også jeg ser flere og flere gro-selv-projekter af kreativ art rundt omkring. Vindueskarmshaver, altanhaver og deslignende. Senest har jeg set, at Plummum og Copenhagen Kiddo har startet en ikke-blog-haveside-online-univers The Garden Tale, der allerede virker så inspirerende og tiltagende, at selv jeg har lyst til at følge med derovre.Muligvis også fordi jeg jo selv har kastet mig lidt ud i noget havedyrkeri i år. Jeg må dog indrømme, at jeg er begyndt at føle, at projektet er ved at vokse mig en lille bitte smule over hovedet, i hvert fald indtil næste skridt er taget og i hus. Mine tomater er nemlig gået fra at være det jeg vil betegne som små søde babyspirer til halvbøvede teenage-planter, der snart skal have et los bagi og flytte hjemmefra. Og det er så der jeg strander lidt - igen. For jeg må nok erkende, at jeg og mine altaner simpelthen ikke har kapacitet til at huse dem alle, men jeg har heller ikke hjerte til at skulle skrotte nogle af mine helt selvdyrkede planter. Jeg har allerede foræret et par stykker væk og må se om jeg kan finde aftager til nogle flere. Ydermere skal jeg også have arrangeret vandkyndig babysitter til når vi lige om lidt drager på Sri Lanka eventyr. Forudsagt, at de overlever endnu en gang omplantning i nærmeste fremtid selvfølgelig.

2 kommentarer