Geder og kaniner og en smøre om børnebadning

Annonce / omtale

Børnerengøringen herhjemme har sine skiftevise perioder mellem at være alt fra dejligt og nemt til forfærdeligt og tenderende småtraumatisk. Særligt efter vi har introduceret brusebadet som en fast afslutning på alle bade, har sidstnævnte været ret aktuelt. Særligt for Eva, der begynder at panik-skrige så snart bruseren nævnes -  det stakkels barn. Og stakkels naboer. Jeg kan huske den gang Jesper og jeg lige var blevet kærester og han fortalte om sine tidligere naboer, han var lidt glade for var flyttet, for han var heller ALDRIG i tvivl om, hvornår de var i bad - og at de ikke brød sig synderligt om det. En gang i mellem har jeg næsten følt mig nødsaget til at gøre vores naboer opmærksomme på, at pigerne altså bare blive badet og ikke mishandlet. Men når de er fornøjet i badet og plasker og leger går det næsten lige så højlydt for sig, hvis ikke mere. Vi arbejder derfor i stedet på, at få børnerengøringens støjniveau ned på et plan, der kun kan høres i egen lejlighed og samtidig vænne Eva så meget til bruseren, at hun ikke panik'er, blot ved udsigten til den.

Som nyeste tiltag på børnerengøringsfronten har jeg købt et par nye lækre håndklæder til tøserne fra Liewood - et forholdsvis nyt dansk mærke med speciale i lækre økologiske tekstil-produkter og jeg er 100% fan. Håndklæderne der lige er kommet har hætte i hjørnet som man kender det fra babyhåndklæder, der typisk måler 70x70 cm (og som mine børn på 5 og 6, snart må siges at være blevet lige lange nok til), men disse måler i stedet 100x100 cm og er helt perfekte som juniorhåndklæder. Og så er de mørkegrå, som forældrene synes er pæne, men de har kaninører og ansigt, som børnene synes er sjove og hyggelige (det synes forældrene i øvrigt også). Ren win-win og det sætter lige prikken over i'et i forhold til helhedsoplevelsen af badesituationen.
Derudover har jeg for en uges tid siden fået nogle Ziaja badeprodukter til test og omtale fra Billigvoks.dk heriblandt en Cookie-duftende børneshampoo og kakao bodyshower, som jeg har brugt til at vaske pigerne i. De synes selv det er meget sjovt, at de dufter lidt af friskbagte kager, som jeg siger til dem og så skummer bodyshower'en rigtig godt i badekaret. Jeg synes også selv ganske fint om både shamppo og bodyshower, uden at jeg føler det er noget der revolutionerer vaskningen af mine børn, men de holder hvad de lover.I forhold til duftene, så er jeg som regel ret glad for ting der dufter (til en vis grænse), men jeg oplever ikke, at disse produkter dufter overdrevet meget - eller længe og jeg tænker ikke over, at pigernes hår dufter af Cookies, når først det er tørret igen. Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan og hvorledes de er parfumeret, men det er i en meget passende mængde til mit temperament. Til gengæld ved jeg at alle Ziaja produkterne er fri for parabener og dermatologisk testet.

Sammen med sæberne har jeg fået Ziaja Goat's Milk håndcreme og bodylotion og det er altså noget der fugter og jeg smører ivrigt pigerne med gode resultater på de steder, hvor de har tendens til meget tør hud. Begge creme'er er, som navnet antyder, baseret på gedemælk og andre fugtgivende sager. Disse 2 dufter hverken af Cookies eller kakao, men i stedet af god gammeldags sæbe, der gør en helt nostalgisk.


Ingen kommentarer