Løbehjuls-skate og løbe-måls update

Man kan vist roligt sige, at bededagsferien har budt på lidt af hver sådan rent vejrmæssigt. I hvert fald ud fra, hvad jeg hører (og læser), for personligt har jeg nærmest kun set solen skinne. Lucky me. Men jeg har set billeder af en snedækket have nede hos mine forældre i dag og tøserne har også snakket om, at det sneede igår, mens jeg var på arbejde. Men i forhold til solskinnet, har jeg altså formået at få det meste ud af det, her i den lidt ekstra lange weekend.
Hvem ville have troet, at der skulle falde sne, et døgn efter dette?
Fredag formiddag løb pigerne og jeg, de på løbehjul, jeg på egne ben, en tur hen på den forholdsvis nyåbnede plads Sløfjen på Peter Bangs Vej. Pladsen er blevet by-fornyet her det sidste års tid, forsøgt indlemmet i Lindevangsparken og er blevet en oplagt lille "skater"-plads for løbehjul og små cykler. Den skinnende sol og det sprøjtende springvand var tilsammen en alt for stor fristelse og jeg dømte det på forhånd umuligt, at skulle nægte tøserne at suse igennem det. Selv en mor med en fuld ladcykel, gav sine børn nogle ture igennem vandpjaskeriet.

Da løbeturen hen til pladsen ikke var så forfærdelig lang, tog jeg mig et par runder eller 3 rundt om, mens Ida og Eva susede frem og tilbage. Men mere blev det så heller ikke til med løberiet, da man som bekendt kun skal virke en lillebitte smule optaget af noget andet, førend ens børn for et eller andet akut behov for ens tilstedeværelse. I teorien er det dog stadig en meget god ide til noget intervaltræning af en art, synes jeg.

Til gengæld kom jeg ud at løbe rigtigt i dag. I solskin. Og tjuhej, hvor jeg synes det går fremad nu. Jeg har jo mit beskedne mål, om at skulle løbe 5 km på 30 min. Jeg har tidligere kunne løbe 5 km, men ikke hurtigere end på 34-35 min. Men det er ved at være nogle år siden og jeg synes ærlig talt det er for slapt, ikke lige at kunne nuppe 5k.

Når jeg har haft løbet de sidste par år, prøver jeg at sige til mig selv undervejs, at det er ok jeg ikke er så hurtig, for jeg løber mest for at blive tynd af det ikke for at blive hurtig til det. Men den logik har indtil nu, hverken gjort men tynd eller hurtig. Så nu har jeg sadlet om. Nu løber jeg for at blive hurtig nok til at kunne være min 5 kilometers tid bekendt og så håber jeg, at det får en positiv sidegevinst på sidebenene.


På mine sidste to løbeture er det pludselig gået stærkt med synlig fremgang. For det første har jeg kunne løbe hele distancen uden gå/lunte pauser og jeg har ovenikøbet kunne holde min tid på omkring 7.30 min. pr. km. Dét har jeg aldrig kunne før. Jeg har altid kun kunne løbe langsommere og langsommere. Men i dag løb jeg ovenikøbet 2. km hurtigere end den første. Beviselig fremgang er om noget motiverende og jeg har endda følt mig så kæk, at jeg har foreslået, at vi tilmelder os til DHL på mit arbejde. Også noget jeg aldrig før har ville, da jeg ikke kunne holde tanken ud om, at nogle skulle stå og vente på mig og stafetten, mens jeg langsomt sled mig igennem distancen.

Forbedringerne tror jeg skyldes flere ting, der tilsammen hjælper mig. For det første er jeg begyndt at børste mine ben (og resten af kroppen) med denne ioniske tørbørste, efter jeg så Snegcilles anbefaling af den, netop som jeg fik 400 kr. tilbage i SKAT. Jeg plejer nemlig altid meget nemt at få svien nederst i mine skinneben, når jeg løber, men jeg har ikke oplevet det efter børsten kom ind i mit liv. Ved ikke om det er på grund af børsten, men jeg vælger at tro, den har en finger med i spillet.

Derudover har jeg slukket for musikken mens jeg løber og i stedet hører jeg lydbog. Faktisk tror jeg at dette er en helt afgørende ændring, fordi det betyder, at jeg ikke tænker over, om det er en sang jeg gider lytte til, om jeg heller skulle skifte til en anden, om jeg skal lægge gå-pause ind ved næste sang osv. Med en lydbog flyder historien bare kontinuerligt fremad uden at få mine tanker alt for fokuseret på selve løberiet. Lydbøger er så helt klart løbevejen frem for mig. Et par gange mere på 3k-ruten og så må jeg være klar til at løbe endnu en kilometer på. Jeg tror på det!

Ingen kommentarer