Danmark spiser sammen

Sponsoreret indlæg


Selvom vi i Danmark efter sigende skulle være noget så lykkelige, så er vi altså også ret så reserverede og tilbageholdende over for folk vi ikke kender - som i kender rigtigt. Vi begynder som regel ikke at snakke med folk, bare fordi vi tilfældigvis sidder sammen med dem i metroen eller bor i samme opgang.Selv bryster jeg mig gerne af, at jeg er sådan en, der er god til at snakke med andre - også udover, hvad der for nogle kan anses for passende. Jeg kan have svært ved at tie stille over for personerne jeg står i kø med i Netto og blander mig også gerne i samtaler jeg overhører i bussen, hvis jeg føler jeg har noget (relativt) fornuftigt/sjovt/opklarende at byde ind med. Men det er bare ikke sådan folk er flest, når man er dansker og der er faktisk mange, der går rundt hver dag og føler sig ensomme. Ikke at jeg tror, at det nødvendigvis kunne løse sig, hvis bare vi alle sammen plaprede løs ligesom mig. Men man kunne måske øve sig på, at blive lidt mere åben og udadvendt sådan helt generelt.

Ensomhed er noget, der er fokus på hos flere organisationer, fx Dansk Røde Kors, der har lanceret Blomster mod ensomhed kampagnen som jeg fortalte om her (video-kampagnen er udløbet). Nu har også Ældresagen søsat en kampagne mod ensomhed, der hedder Danmark spiser sammen. Som titlen antyder går det ud på, at få flere til at spise sammen for at nedbryde murerne omkring os, komme hinanden mere ved og skabe nye bekendtskaber.
Jeg er vild med initiativet og vil som fyren i videoen også rigtig gerne Like det på Facebook, men så kommer min føromtalte åbenhed altså også til kort. For jeg er ikke helt sikker på, at jeg ville åbne min hoveddør og lægge hus til en middag for "fremmede". Jeg kan dog rigtig godt lide tanken om, at jeg var sådan en der kunne sådan noget og det har sat en masse tanker igang. Til næste generalforsamling her i vores andelsforening, har vi i bestyrelsen, arrangeret fællesspisning forud for mødet, for netop at skabe lidt mere socialt samvær os naboer imellem. Er det mon nok til at tælle med? Eller måske en spæd start?

Ville du kunne lægge hus til dette initiativ?

Ingen kommentarer