Skal Eva have laks?


Sponsoreret

Kender du palindromer? Det hedder det, når et ord eller sætning, staves ens både forfra og bagfra og det er titlen på dette indlæg et eksempel på og jeg kan ikke servere laks for Eva, uden at have sagt det højt en 3-4 gange. Det er nok ligesom med dårlige far-vittigheder, at resten af familien lærer at filtrere sådan nogle ting fra, som "ord ud af mors mund, vi ikke behøver forholde os til"...


Under alle omstændigheder, så skulle Eva altså have laks her den anden aften, ditto skulle vi 3 andre, da vi fik leveret en lækker måltids-klar kasse fra Lahme Kommunikation, sponsoreret af Kikkoman - dem med soya'en, i anledning af disses lancering af en ny teriyaki sauce.


Opskriften var enkel; lækker hverdagsmad på 20 minutter, der både indeholder grøntsager og fisk. Og det var både nemt og lækkert og ganske velsmagende. Eller det syntes 3/4 af os i hvert fald. For den mere kræsne 6-årige vi har herhjemmes vedkommende, skulle man nok have serveret rettens forskellige elementer mere adskilte, for større succesrate. Men det så bare så pænt ud, når det blev anrettet. På fredag skal jeg lave laksen igen til en sammenskuds-påskefrokost, hvor den ikke bliver blandet sammen med de andre ting, så måske den bliver noget for Ida der? Eller også fører vi den bare til den efterhånden ret omfattende liste af retter, Ida ikke bryder sig om :)



Har du fået lyst til selv at prøve den nemme ret, er her opskriften, som jeg har fået den fra Lahme Kommunikation:

Ingredienser til 4 personer


  • 4 laksesteak/fileter, ca. 500 g
  • 1⁄2 dl Kikkoman Teriyaki marinade 
  • 1 spsk. honning
  • 1 blomkål, ca. 450 g
  • Ca. 2 1⁄2 dl bouillon
  • 100 g neutral flødeost
  • Salt, peber
  • 3 porrer
  • 50 g hele mandler
  • 1⁄2 dl Kikkoman naturligt brygget sojasauce


Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Læg laksen i en bradepande og dryp med Teriyaki marinade sauce samt honning. Bag den i ca. 12
min. ved 210°C.

Del blomkålen i små buketter og damp den mør i bouillon ved svag varme under låg. Blend med
flødeost til en dejlig tyk creme og smag til med salt og peber.

Rens porrerne, skær top og bund af og del hver porre i 4 lige store stykker. Damp dem i letsaltet
vand i ca. 5 min. under låg.

Rist mandlerne i naturligt brygget sojasauce til væden er helt fordampet og hak dem groft.

Anret laksen på en bund af blomkålscreme sammen med porrer og drys med Kikko-mandler.


Velbekomme!

Ingen kommentarer