Hjemmebygget Maileg-udstyr - DIY

Denne weekend (og faktisk også hele ugen op til denne weekend) har jeg gennemført det sociale eksperiment det efterhånden er blevet, at nægte mine børn at måtte spille på iPad 3 ud af 4 gange de spørger. Det har i en meget lang periode ikke været et problem for os og iPad-brugen har været på et fornuftigt niveau. Men efter juleferien har det på en måde snigløbet os og taget en lille smule overhånd. Og jeg er efterhånden mega-træt af at se tøserne siddende med den lille skærm foran sig. Bevares, jeg nyder også af og til at give dem lov og derved give os alle sammen et lille break fra hinanden og omgivelserne. Men jeg følte som sagt, det på det seneste har taget en lille smule overhånd.

Så derfor, nej til iPad, ja til alt mulig andet. Og siger man ja til alt mulig andet, siger man på en eller anden måde også ja til, selv at være lidt mere aktiv - hvilket vel egentlig også er grunde til, at man måske lidt for ofte har tendens til bare at sige ja til iPad, så man selv kan være lidt mindre aktiv? I hvert fald har jeg oplevet mig selv værende en del mere aktiv i denne weekend, og det føles ganske, ganske rart.Sammen med Eva, har jeg flyttet lidt rundt på hendes Maileg-sager eller Elma-ting som de hedder herhjemme, fordi den første af hendes kaniner fra Maileg hedder Elma... Og da der derfor pludselig opstod både en spisestue og en dagligstue, manglede de selvklart en sofa. Og fordi jeg har været i totalt overskuds-mode, byggede vi selvfølgelig en af, hvad vi nu lige havde i gemmerne. Helt Shane agtigt.Jeg brugte pappet fra en Lyngbyvase-emballage og udnyttede de allerede eksisterende former og fold til sofaens fundament. Her på klipsede jeg noget bamsefyld, så det blev nogenlunde siddende på pappet. Det sværeste var at få stoffet pænt polstret omkring pap og bamsefyld. Jeg startede med at lægge et bredt stykke henover sofaens ryglæn og sæde og limede det fast i bunden og bagpå ryglænet. For at få sædekanten markeret trak jeg et stykke garn igennem, så der blev strammet ind mellem ryglæn og sæde. Herefter lappede jeg resten sammen med endnu et stykke stof som jeg limede fast med tekstillim.Efter Elma'erne blev sat til rette i deres nye bløde sofa, foran deres fladskærms-papkasse-TV, synes Eva stadig der manglede noget; iPads - selvfølgelig... Så af lidt af pap-resterne blev der sat en mindre tablet produktion i gang (de skulle jo have en hver).Herefter kunne familien sætte sig til rette igen i sofaen med tæppe på og børnene spille på hver sin iPad, mens de voksne så fjernsyn. Det var det med rollelegene ikk'?


Mens vi var igang med at lave iPads kom Ida forbi og jeg spurgte om hendes kanin også skulle have en iPad. Det skulle den ikke. Den skulle i stedet have en computer, som hun så lavede og gjorde sin mor meget stolt og glad. Hurra! for iPad-frie dage (og hurra! for iPad-fyldte time-outs en gang i mellem også).

2 kommentarer

  1. Sikke en masse dejlige kreative ting i har fået skabt sammen i fraværet af ipad´en. Herhjemme er det et bevidst valg at vi ikke ejer en Ipad, jeg vil så gerne have at mine børn leger og bruger deres fantasi, men nogle gange tænker jeg da at den ville være dejlig at have, og jeg underkender ikke den lærdom der trods alt kan være i sådan én. Men så længe det går uden, så hylder vi det.
    Kh Maria

    SvarSlet