Børnegaver og dårlig samvittighed


En gang i mellem tager jeg en stor bunke tegninger mine børn har produceret - nogle endda foræret til Jesper eller mig selv, og så smider jeg dem ud! Og nøj, hvor har jeg det dårligt, når jeg gør det. Jeg skal helst ikke kigge for meget på dem, når jeg gør. Helst ind mellem nogle aviser og så ned i containeren. Men med 2 så tegneglade og produktive piger i husstanden er det ganske enkelt ikke fysisk muligt at gemme alle de mange tegninger vi hver dag tager med hjem fra børnehave og skole, for ikke at tale om alle dem der kreeres in house.Nogle tegninger ryger op på køleskabet i en periode og løbende skiftet ud. Vi gemmer også en del, men der bliver grovsorteret i "gemmebunken" et par gange om året.Efterhånden er der også kommet en del anden slags børnekunst til. I ved den slags, der i alle udenforståendes øjne ikke er særlig kønt, men man som forældre kan se, hvordan ens øjesten har lagt tid, tanker og kræfter i at få lavet færdig til at kunne tage med hjem til mor og far - eller søster. Faktisk havde Eva i julen valgt, at de gaver hun lavede ovre i børnehaven var til Ida og ikke til os. Det er jo slet ikke til at stå for.
Og selvom vi ikke nødvendigvis har de mest oplagte steder at placere kunsten, så prøver vi at integrere det i vores indretning. For kan man overhovedet være andet bekendt? Det giver mig også lidt bedre samvittighed i forhold til tanken om alle de tegninger, der ryger i containeren - ligesom det gør, når jeg går en hel dag på arbejdet med den nyeste halskæde Ida har lavet til mig i SFO. Endda med mit eget navn spejlvendt børnestavet på. Så bliver det ikke bedre :)

Gemmer I alle børnetegninger og gaver hjemme hos jer? Eller hvordan løser I den potentielle ophobning kreationer?

6 kommentarer

 1. Hej Mie.
  Jeg har det fuldstændig ligesom dig. Jeg har tre børn (19, 14 og 7 år), så der er blevet produceret meget igennem årene. Jeg har en stor mappe med næsten alt, hvad vores ældste tegnede. Nu hvor vi er ved nummer tre, er jeg noget mere selektiv i, hvad jeg gemmer ;-). Til gengæld har vi mange af vores yngste datters ting til at stå, ligesom de kreationer dine døtre har lavet. På det punkt er jeg også blevet mere rummelig med alderen ��.
  Kh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi ville jo simpelthen også drukne i tegninger, hvis vi skulle gemme ALT hvad de to tøser producerer :)

   Slet
 2. Kender det alt for godt. Men øv Emil kan tit huske sine tegninger "mor hvor er den grønne tegning med rumraketten henne...?" FUUUUUUCK *ha ha ha*

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej det kender jeg også godt - så er man virkelig på den - også med ens samvittighed ha ha

   Slet
 3. Hej og tak for et hyggeligt indlæg. Herhjemme har vi lavet en kæmpe opslagstavle primært til børnenes tegninger og lignende. Vi bor i et moderniseret 70ér hus og har en lang gang. Gangen er for smal til at der kan stå møbler, men der er masser af vægplads og på et stykke af væggen har vi lavet en kæmpe opslagstavle fra gulv til loft. Så bliver der hængt op og en gang imellem sorteret. Noget hænger i lang tid og andet i kort tid. Jeg sender lige et billede af opslagstavlen på mail.
  Mht. de andre produktioner synes jeg fint noget kan integreres i hjemmet og andet ryger ud. Når jeg er kreativ med ungerne hjemme forsøger jeg at lave noget som giver et pænt resultat, hvilket jeg på min blog kalder krea kits.
  Håber du får en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det en fin ide og tusind tak for mail. Vi har desværre ikke det helt oplagte sted til sådan en stor tavle, men måske den på en eller anden måde kan tænkes ind på anden vis. I hvert fald tak for inspirationen :)

   Slet