Blomster mod ensomhed

Annonce

Har du nogensinde oplevet ensomhed?

Efter jeg er blevet spurgt, om jeg ville skrive og gøre opmærksom på Interflora og Røde Kors' nuværende kampagne mod ensomhed, har jeg gået og tænkt over, om jeg nogensinde har oplevet ensomhed. Og det har jeg skam. Mon ikke vi alle har det, i en eller anden grad? Min oplevelse af ensomhed har heldigvis kun været sporadiske og forbigående øjeblikke i mit liv, hvor jeg af forskellige årsager, har følt mig udenfor en eller anden form for fællesskab jeg har været en del af i min hverdag. I venindeflokken i folkeskolen, på mit studie og på en gammel arbejdsplads en gang. Fælles for disse perioder har været at de for det første har været meget korte, jeg har selv haft indflydelse på dem og jeg har altid haft andre netværk og fællesskaber i mit liv, jeg har kunne søge hen imod i disse perioder. Tænk, hvis det ikke var sådan.

Tænk, hvis du pludselig ikke havde noget netværk tilbage eller noget fællesskab at være en del af? Når man gør sig sådanne tankespind, tænker jeg, at jeg på ingen måde kommer i nærheden af, at have oplevet ensomhed i sin fulde størrelse. For nogle er det desværre slet ikke et tankespind, men virkelighed og hverdag.

Det er der heldigvis flere organisationer og gode mennesker der arbejder i mod og netop nu har Røde Kors og Interflora indgået et samarbejde for hele 2015 med budskabet "blomster mod ensomhed" og de har hertil lavet denne fine og ret rørende video.Kampagnen blev skudt i gang i mandags, hvor 1000 buketter blomster blev lagt ud rundt omkring i København. Jeg er desværre ikke selv stødt på en af disse, men hvis du er og har undret dig over, hvorfor der lå en frisk buket blomster, så er det altså derfor. Resten af året kan man donere penge til Røde Kors' arbejde og det vil på interflora.dk være muligt at købe særlige Røde Kors buketter, hvor 20 kr. går ubeskåret til Røde Kors. En buket vil koste kr. 200.

Ingen kommentarer