Kransekagen 2015 - nu med ur

I går var det traditionen tro tid for kransekagebagning med mine veninder. Vi plejer at være 3 om det, hvilket vi har været siden nytår 2001, men i år var vi en mand nede, så vi 2 andre måtte hive den hjem på rutinen. Og dog.

For vi laver altid det samme (flotte) tårn (se tidligere års resultater her) - undtagen da vi havde 10 år-kransekage-jubilæum, hvor vi lavede et kæmpe overflødighedshorn (og det viste sig vi kun havde 9 års jubilæum), og Melissa sprøjter altid den flotteste glasur på. Det var så desværre hende, vi manglede i går. Vi valgte derfor at åbne et par kolde øl, se Den Store Nytårsbagedyst og blev herved inspireret til at køre den hjem med et overraskelsesmoment i form af et kransekage-ur i håb om, at ingen så lægger mærke til den dårligt lagte glasur.Jeg røg derfor en hurtig tur i Netto efter den hvide chokolade vi manglede til urskiven og med lidt tænken ude af boksen og en god gang afspritning (!), havde vi også et termometer til temperering af chokoladen.

 Snirkler blev skitseret og sprøjtet op, med svingende resultater.

 Kransene blev målt, vejet, rullet, målt igen, vejet om, målt og rullet og til sidst sat i ovnen.

Meget tilfreds med min allerførste omgang chokoladetemperering, fik urskiven tal og en lille klump visere.

Det hele endte med at kunne blive samlet og blive stående og vi er MEGA stolte og glade for resultatet, der stadig står flot inde i køleskabet og venter på champagnen og Rådhusklokkerne i nat. (Og til næste år laver vi den igen, med flot glasur også.)


Resten af aftenens menu er bestilt udefra og står klar på altanen og udover at skulle hente en ekstra børneseng på loftet, mangler vi kun at iklæde os det pæne festtøj og så er vi klar til at fejre nytåret med gode venner og godt humør.

Håber I alle for en forrygende aften og får hoppet, kysset og krammet jer ind i 2016 på aller dejligste vis.

Rigtig godt nytår, vi ses i 2016!

2015 i et blog-tilbageblik

Traditionen tro, har jeg samlet en lille "året der gik" kavalkade med et tilbageblik på det år der er gået på bloggen og i mit liv, så vidt som disse to hænger sammen.

I årets første måned, investerede jeg i en ny iPhone til mig selv - sådan noget fortryder man aldrig. Jeg begyndte at planlægge fastelavnskostumer, havde gang i strikketøj til mig selv (en cardigan, der desværre endte som en trist historie, mere om det senere), vi fik sat flere planter ind i stuen og der faldt rent faktisk sne uden for vores vinduer.


FEBRUAR
Februar startede som altid dejligt med Evas fødselsdag og kombineret fejring af dette og fastelavn. Pigerne og jeg startede med at bygge nogle af julens LEGO gaver og det vakte noget i os alle tre som stadig bluser lystigt. Min cardigan blev færdig, dejlig og vamset inden dens tragiske exit (igen, mere om det senere). Jeg forsøgte også at få lidt gang i mine symaskiner igen, men det hængte ikke rigtig ved. Jeg går stadig og venter, hvornår lysten til syningen vender tilbage.


MARTS
Må siges at være en måned dedikeret til notesbøger og min glæde for at eje dem og skrive og skrible i dem. Det blev også en måned i havdyrenes tegn og et startskud på endnu en omgang dyrekorts-samleri med havdyr, der skulle vise sig at komme til at fylde meget mere end først forventet.


APRIL
Var påske, forår og en masse farveleg med både neglelakker og farveblyanter. Vi skrev gækkebreve, pyntede op og var hos min keramiker-kusine og lave familieworkshop. Jeg lavede bl.a. et dørskilt til pigerne, der passer til den flotte luftballon jeg kort forinden havde købt til deres værelse, med den undskyldning, at det var en slags fælles påskeæg til os alle sammen :)


MAJ
Dette blev måneden, hvor der skete store ting for Ida, hun tabte sin tand, havde tandfeen på besøg, sluttede i børnehaven, startede i SFO og fyldte 6 år. Sammen lavede Ida og jeg også en masse sukkerfri is og jeg blev godt gammeldags sur over det forældre-mobberi jeg synes der gik i hele dyrekorts-gate-sagen og selvom jeg normalt ikke er sådan en, der går og er sur over ting - og slet ikke her på bloggen, blev det et af de mere læste indlæg.


JUNI
Var langt mere fredfyldt. Vi fejrede lidt mere fødselsdag for både Ida og min mor. Jeg fik en spraytan og en midlertidig heftig kulør, lyse striber i håret og et ekstra hul i mit højre øre. Eva fik lagt dræn, fjernet polypper og en ny bamse som belønning. Og så var vi til et fantastisk skønt bryllup, hos nogle fantastisk søde venner, der holdt en fest, der sluttede med at jeg gik barfodet over Langebro i solopgangen sammen med Jesper og prejede en Taxa hjem til Frederiksberg. På mit arbejde fik vi ny frokost-udsigt over byens tage og jeg dvælede lidt ved det dejlige i, at have en hverdag lige midt i byen.


JULI
I juli var vi på verdens bedste sommerhusferie - intet mindre! Hvor vi alle 4 storhyggede og bare nød hinanden. Flere af den slags ferier i fremtiden, tak. Jeg fik også mine børn med i Tivoli, hæklet lidt luftballoner, skrevet lidt om det der med at være fjollede mødre, set Flying Superkids og frisket de lyse striber op.


AUGUST
Her prøvede jeg endelig både at flytte i campingvogn og på eget domæne. Førstnævnte gør jeg aldrig igen, hvorimod jeg ikke kan forstå, hvorfor jeg ikke har gjort sidstnævnte noget før. Det blev også startskuddet til nogle lærerige måneder for mig, som blogger hos Bloggers Delight, hvilket som bekendt kun blev for en kort bemærkning, da jeg ikke følte mig til rette på den platform. Men det gav mig heldigvis en stor motivation for mit bloggeri tilbage, som både jeg og bloggen trængte gevaldigt til.

Imens alt dette skete var vi også på ferie i Jylland, hvor vi især nød Aarhus med Aros som det absolutte højdepunkt på turen.


SEPTEMBER
I september delte jeg mine tanker, om tiden op til en kontrol. Jeg var på en rekreativ tøseweekendtur og ditto ungdomskomsammen hos min mormor og Max. Det blev også lidt af en "medie-måned", da tøserne og jeg begyndte at poppe op på papstandere rundt omkring i supmarkederne og jeg blev inviteret med i et DR2 program om Kemoland. Sidst på måneden kunne jeg fejre fødselsdag under den smukkeste blå og skyfri september himmel.


OKTOBER
Oktober blev det så tid for min TV-debut, der slet ikke var så slemt som jeg havde frygtet. Pigerne var med til et kage-event og der blev lavet en del krea-ting herhjemme både i form af dukker, Maileg-dukketøj, Halloween-pynt og en lille bitte smule begyndende julepynt. Og så gjorde jeg mig lidt tanker, omkring det faktum, at vi bor i lejlighed og jeg faktisk ikke har drømme om at flytte i hus.
Til Halloween var vi ude at gå "slik eller ballade" for første gang og det var en stor succes over hele linjen, selvom jeg havde haft mine forbehold over for konceptet forinden.


NOVEMBER
Her startede juleriet for alvor med både småkager, papirspynt og juledekorationer. Men vi fik også lidt nye kaktusser ind at pynte med og jeg blev endnu en gang pyntet på toppen med lyse striber. Og så måtte jeg langt om længe krybe til korset og indrømme for både mig selv og alle andre, at jeg (ganske kort tid efter den var kommet i brug), havde fået fejlvasket min cardigan...Øv, øv og stadigvæk øv!


DECEMBER
Og december måned, det er jo lige nu. Her synes jeg mest af alt det har handlet om travlhed og jagten på julehyggen. Den har været her, julehyggen, men kun flygtigt synes jeg. Til gengæld ved jeg, at den kommer igen allerede næste år og den har det altså med ikke altid at ramme mig 100% hver eneste år, men lige meget hvad, så er det stadig en hyggelig tid, sådan en decmber, der for mig også byder på en kærestedag - der i år var 10 års-rund.

Noget jeg slet ikke fik markeret i år, var praleriers 6 års blog-fødselsdag, men jeg nupper selvfølgelig et år mere, og så kan jeg jo råbe lidt op, når vi runder 7 års mærket i stedet :) I hvert fald tusind TAK fordi du læser med, det er SÅ dejligt.

Rigtig godt nytår!


Engle-ophæng - DIYIkke nogen revolutionerende idé eller DIY, og jeg har såmænd også lavet dem før. Men resultatet er bare stadig så fint, at jeg synes den godt kan tåle endnu en gentagelse.


Jeg har først knipset billeder af de børn jeg ville bruge til ophængene og fået fremkaldt dem jeg skulle bruge direkte fra min telefon. Der er mange forskellige apps man kan bruge til dette formål, jeg har brugt PrinticApp, da det nu en gang er den jeg har installeret og jeg kun har været tilfreds med deres produkter.

Glitterkarton og bånd har jeg købt i Søstrene Grene og derudover skal du bruge en saks og en limstift.

Til de tidligere ophæng jeg har lavet, klippede jeg vingerne ud i frihånd, mens jeg holdt hvert billede på kartonen. Denne gang har jeg været lidt mere systematisk og lavede en symmetrisk skabelon, der passede til alle billederne. Det giver faktisk ret forskellige slut-udtryk, så hvilken fremgangsmåde man vælger må komme an på smag, behag og temperament.Når billeder og vinger er klippet ud, limes det hele sammen med båndet til ophæng sat mellem karton og foto.Jeg har brugt disse ophæng i min mors pakkekalender og som værtindegaver. Det er også en fin idé til et julekort eller til/fra-kort på gaver eller blot som din egen personlige juletræspynt.

AV, min søde juletand!

Bedst som jeg i dag sad i sofaen, med børn, mand og dyner og tykkede i et karamelbolche jeg har fået af min nisse på arbejdet, var der pludselig noget, der føltes helt forkert inde i min mund. Nærmere bestemt min nemesis-kindtand; 6+ i venstre side. Den er blevet boret i for første gang, mens jeg stadig boede hjemme, kan jeg huske, så nok omkring 16-17 år siden. Siden da, har den kontinuerligt givet mig tandpiner, bekymringer og store økonomiske lommesmerter - særligt da den efter 2. rodbehandling mundede ud i en krone med porcelænsfacade. Aauutch! Krone-påførelsen gav mig så en lille infektion i tandkødet lidt tid efter...

Så da jeg i dag pludselig følte "manglende overflade" på denne tand, var min eneste tanke faktisk bare FÅÅRK! - det sker bare ikke det her (Lars Krimi) og jeg var faktisk lidt ved at græde og ville ønske jeg bare havde fået den dumme tand revet ud, da den først begyndte at blive bøvlet, der for efterhånden mange år siden. Men da der efterhånden er postet mange (alt for mange) tusinde kroner i den tand, føler jeg nu, at det efterhånden også ville være spild af alle de mange penge, hvis den så nu, blot skulle trækkes ud.

Efter lidt øv-bøveri tog jeg mig derfor også sammen og fik ringet til en tandlægevagt, der havde tid til mig en halv time senere og jeg hastede af sted mod indre by gennem regn og meget stille 2. juledag-gader. Og jeg havde dårligt sat mig i tandlægestolen førend jeg kunne rejse mig igen og glad tage bussen hjem igen. Dommen var nemlig, at det "kun" er porcelænsfacaden, der er knækket noget af og det kan man ikke gøre noget ved, andet end måske på sigt, at få støbt en ny facade. Kronen var der ikke sket noget med og der er ingen fare på færde, ved at lade tanden være som den er, for nu. Og den besked og det faktum at jeg ikke skulle have dankortet op af lommen, var hele busturen frem og tilbage værd.

Så det var en lettet Mie, der blottede sine skæve, dårlige tænder i et bredt smil, da jeg forlod tandlægen og selvklart knipsede et par selfies i ren jubel-lettelse.


Og så faldt jeg over denne sjove artikel, da jeg lige før googlede lidt, om tænder, hvor der menes man kan sige en masse om ens personlighed, ud fra ens tænders udseende og placering. Her står blandt andet følgende om fortænderne:
"De viser det, vi basalt set står for - om man vil ses og høres - og hvordan vi opfatter os selv. Er tænderne store og meget fremtrædende, er personligheden det også. Og omvendt, er tænderne små, fylder vi ikke meget i landskabet. Er tænderne runde, vidner det om rummelighed, og er de mere firkantede, indikerer det, at vi er knap så rummelige og mindre fleksible."

Sådan noget kan man jo mene om, hvad man vil, men jeg fik da pludselig en mere positiv forståelse for mine egne store, runde og fremtrædende fortænder, som jeg ellers altid har været lidt kede af ;)

Og hey, det kan godt være jeg har dårlige tænder, til gengæld er jeg god til at føde børn - og man kan jo som sagt, ikke altid få det hele :)


...nu der ikke længe til

Dagen på dagen, vi kan næsten ikke vente!

Endelig er det juleaften og vi har glædet os så længe og nu da den er her, føles det alligevel lidt langt væk. Solen skinner, vejret er mildt og jeg kan lige nu høre flere fugle pippe uden for, da jeg har altandøren åben og lufter lidt ud i stuen. Men vi er klar. Gaverne står pakket og klar, risalamanden står klar i køleskabet, børnene har allerede inden klokken slog 11 haft et par overgearede, hvinende glædesudbrud hver, skarpt efterfulgt af dørsmækkende raseriudbrud. Herefter gjorde jeg et forsøg, gav dem begge en formiddagsmad og beordrede dem ind i hver sin seng med iPad og høretelefoner på. Det var kun Jesper og jeg der faldt i søvn under forsøget, men det har også givet tøserne et par timers afkobling og afslapning, hvilket vi håber at vinde på senere i aften.

Her er blevet ryddet op og ryddet ud til den store guldmedalje - særligt på børneværelset og der er nu både rydeligt, hyggeligt og ikke mindst plads til, hvis nogle skulle være heldige at få nye sager, der skal derind at stå. Det topper ligesom glæden ved at få nyt, synes jeg.

Snart står den på "glædelig jul"-visit og når vi derefter får placeret julegaverne under juletræet, os selv foran Disneys julekavalkade og duften af and spreder sig, så skal den helt rigtige julestemning helt sikkert også ramme lige hvor den skal.

Må I alle også få en fantastisk hyggelig juleaften.

Rigtig glædelig jul!

Glade, travle jul
Glade, travle julemåned, du er suset af sted og nu er slutmålet lige inden for rækkevidde. Jeg glæder mig som et lille barn til at gå på juleferie. Om bare 2 dage, står den på 14 dages jule- og hjemmehygge. 2 arbejdsdage mere, som jeg også glæder mig til at skulle igennem. Det er hektisk og travlt på mit arbejde i denne måned og det er på en eller anden måde kulminationen af årets arbejde, der munder ud i julesalget af alle de over-lækre gaver, der skal gi' til byens børn... Og vupti, midt i al travlheden skriver vi pludselig 4. søndag i advent og nu kun et par dage mere tilbage til juleaften.Pigerne er allerede gået på juleferie og i dag er de taget ud til farmor og farfar så Jesper og jeg med god samvittighed kan få kørt de sidste arbejdstimer i hus. Lillejuleaften har jeg fri alene sammen med pigerne mens Jesper lige skal gøre finansverdenen ekstra klar til juleferien. Det er lang tid siden vi 3 tøser har haft en helt ægte fridag sammen, hvor det er Jesper der skal ud af døren og det skal blive så skønt at lægge under dynerne i nattøj så længe vi orker og så ellers bare se, hvad dagen bringer. Jeg overvejer at hive tøserne med ind og kigge på D'Angleteres juleudsmykning og så måske en tur i en karrusel på Gl. Torv. Men nu må vi se. Det kan også være vi bare skal ligge i sofaen og se tegnefilm hele dagen. Lige meget hvad, skal det nok blive hyggeligt.

10 år som kærester

Her den 10. december, havde Jesper og jeg 10 års kærestedag. 

10 år!

Det er knag'me lidt vildt. Og det vækker selvfølgelig de gamle minder til live igen, igen.


Det hele startede Halloween-weekend for 10 år siden, hvor vi begge var med på en firma-studietur til New York (I know, jeg savner stadig nogle gange at arbejde i rejsebranchen) og der gik jeg og lurpassede lidt på ham kollegaen, som jeg vidste havde et godt øje til mig. Det havde han øjensynligt også til et par af de andre tøser i firmaet, men nu er jeg ikke typen, der ser mig selv i et dårligt lys, så jeg var ret overbevist om, at det var et lidt bedre øje til mig end de andre. Og jeg besluttede på selvsamme firma-tur, at når chancen bød sig, ville jeg ikke være afvisende. Og den bød sig til firma-julefrokosten en halvanden måneds tid efter New York-turen, nemlig 10. december 2005. 

 Resten er historie, som man siger.

 
Et halvt års tid efter var vi tilbage i New York (billedet til venstre herover) på en sommerferie, hvor vi var startet ud i Boston, hvor Jesper friede til mig og året efter igen blev vi gift (billedet til højre...)


Normalt har vi aldrig rigtig gjort noget særligt ud af vores mærkedage, men 10 år, det må på en eller anden måde udløse lidt ekstra opmærksomhed, ikk? Det syntes Jesper i hvert fald og han forærede mig en fin ny ring i 10 års kærestedags-julegave, der passer perfekt lige ved siden af min vielsesring. Heldige, heldige mig.

Og endnu heldigere os, at vi sammen har bedrevet disse to guldklumper her, der gør mig så glad og varm inden i hver evigt eneste dag.


Natlig anti-aging

Mythos-produkterne er modtaget til omtale.Nu hvor jeg har fået styr på afrensningsritualerne om aftenen (ja, de hænger stadig ved. Hvem ved, måske jeg også en dag får styr på det der med pensionen), er jeg gået skridtet videre og bruger nu også natcreme. Førhen har jeg blot brugt den samme creme som jeg bruger om morgenen. Men nu går jeg altså mere all in og giver min hud noget natlig anti-age at arbejde med, mens jeg samtidig får min nattesøvn. Win-win, ikk'?

Natcremen jeg nu bruger er fra Mythos, der selvfølgelig er dermatologisk testet og fri for parabener og udover at skulle have en positiv effekt på alle begyndende små linjer og rynker, så giver den dejlig fugt til den aftentrætte og rensede hud.

Sammen med natcremen har jeg også fået en Mythos Body Butter Cotton, der er en god, fed creme til kroppen.


Og sådan her ser jeg ud om aftenen med renset og indcremet hud og åbenbart stadig temmelig skelende, når trætheden overmander mig om aftenen. Hvilket den gør med kæmpe styrke i disse dage. At arbejde for en børnebutik i disse dage er mildest talt fuld af sjov og hektisk travlhed.

Bisse-børstning

Indlægget er skrevet i samarbejde med Jordan.


Det er stadig så som så med opdragelsen af de 2 bøllebørn her i hjemmet. Jeg har haft det på bane før og vil sikkert få det igen, for det er nogle hårdkogte nogle vi her har med at gøre. Vi forsøger dog at skrue bissen lidt mere på i disse dage, for udover tonsvis af hygge, julesange og gaver, så kræver en decembermåned i vores familie en vis portion disciplin, hvis det hele skal gå op i en højere enhed. Så vi prøver (igen) med lidt mere af det der opdragelse - har hørt det skulle være godt, når man har mindre børn. Og det er over hele linjen. Når det gælder tandbørstning, har vi haft en dårlig vane med at komme rendende og stikke dem en tandbørste, på det sted de tilfældigvis befinder sig, når det er tid til den slags. Hvilket faktisk er noget rod og lidt et levn fra babytiden (som så mange andre mærkværdige vaner og huller i opdragelsen er det) og som regel noget der ender med at vi småløber rundt efter hver vores barn for at overdrage dem en tandbørste eller få lov at børste efter. Det er med andre ord tid til at stramme op. Tandbørstning skal derfor nu foregå på badeværelset og når man er næsten 5 og 6,5 år gamle, kan man også godt selv finde sine tandbørster frem og gøre dem klar.

Vidste du desuden at det anbefales, at man børster tænder i 2 minutter ad gangen? Og er du klar over hvor lang tid 2 minutter er? Jeg kan i hvert fald sige, at det er svært at have en fornemmelse af, så længe tandbørstningen er foregået i bevægelse rundt i hele hytten. Jordan har i deres nye tandbørstnings-kampagne lavet en børnesang om tandbørstning, der varer i 2 minutter og derfor er oplagt at afspille/synge til børnenes tandbørstning (og sin egen?). Jeg er dog ingenlunde særligt musikalsk og har ej heller fået hevet en iPad eller lignende med ud på badeværelset endnu. Til gengæld er vi begyndt at læse den tilhørende Pixi-bog fra Jordan højt, om løven, der skal have børstet tænder, mens pigerne børster deres egne bisser. Jeg har ikke taget tid, men jeg skyder på, at den også tager omkring 2 minutter at læse op inkl. billedvisninger.

Omend det ikke er et særligt fotogent ritual, er det faktisk gået hen og er blevet et helt hyggeligt aften-tandbørstnings-ritual (ja for om morgenen er der endnu ikke blevet fundet tid til at indarbejde nye gode vaner - endnu) og har hjulpet os et lille stykke på vej til at få lidt mere skik på et par haltende områder i vores børneopdragelse. One small step og så videre...

Den irriterende gavetype, rabatkode og børnesandheder


Det er måske en anelse for provokerende og/eller tidligt at proklamere "DONE!" på julegavefronten. Ikke desto mindre, har jeg i dag svunget det sidste gavepapir og klisterbånd omkring de julegaver jeg er (med)ansvarlig for, og sådan noget kan jeg slet ikke tie stillemed. Og jeg kan desuden godt anbefale det - det føles nemlig ret godt.
Mangler du idé til en personlig julegave, kunne det måske være et personligt selv-designet iPhone cover? I så fald kan du indtil på mandag få 20% rabat på Caseapp.dk, hvis du bruger rabatkoden MIE20, når du gennemfører din handel.

I går var jeg ude at kigge efter den sidste (yeah!) gave til Jesper og gik derfor ind i en herretøjsforretning, hvor vi gik og kiggede lidt og jeg spurgte Ida om mon denne eller sådan en, ville være noget for far. Til sidst sagde hun "ej mor, det her er altså kun en forretning for fine mænd". "Jamen er far da ikke en fin mand?", spurgte jeg, hvortil Ida svarede: "men fine mænd er jo sådan nogle der går med skjorter og slips og far går jo kun nogle gange med skjorter, men han går også med shorts og sådan noget, som en eller anden teenager". Okay så, jamen så må vi vist hellere kigge i Jack & Jones eller andre lignende steder, der kan ventes at have noget mere passende til sådan en slags far :)