Vamset cardiganSom jeg nævnte her, har jeg for første gang i mange år strikket noget til mig selv, der er større end et halstørklæde, nemlig en dejligt vamset cardigan. Og det var faktisk slet ikke så svært. Det sværeste var nok at vælge mønster - man kan jo ikke rigtig prøve modellen og se om man bryder sig om den, førend man har lagt mange timers arbejde i det. Derfor blev det også til en optrævling og ombestemmelse, da jeg ellers havde lavet et helt rygstykke på en anden model... Jeg kunne mærke at jo mere jeg strikkede, jo mere blev jeg i tvivl for hvergang jeg havde strikket en pind og skulle vende arbejdet. Kender du det? Så er der faktisk kun én ting at gøre; pille op! Jeg fandt så et andet mønster til samme garntype og den har jeg overhovedet ikke tvivlet over undervejs.

I går fik jeg hæftet ender, syet knapper i og skyllet den op, så jeg i dag kunne have den på for første gang. Og jeg er stadig ganske tilfreds med den, bortset fra den er blevet lige lovlig lang på ærmerne og må have lidt opsmøg (indtil jeg får mig de lange, slanke arme jeg går og ønsker mig).

Bonusinfo: jeg har brugt dette mønster til trøjen.

Tilbage til maskinerne

Indlægget her er skrevet i samarbejde med Politikens Forlag.


Jeg har fået lyst til at få gang i mine symaskiner igen. De har holdt stille i noget tid, for jeg har ikke rigtig haft lyst og er ej heller blevet inspireret til, hvad jeg skulle lave - noget der ligesom hænger sammen. Siden efteråret har jeg stort set kun haft gang i noget med garn, først et rombetæppe og nu har jeg netop færdiggjort en cardigan til mig selv. Et par store projekter, der har passet godt til sofaen. Det er sjældent jeg har strikket (eller hæklet) noget til mig selv, der er større end et halstørklæde, men denne cardigan er blevet så meget OK at jeg har mod på flere projekter til mit eget klædeskab.At skulle sy noget tøj til mig selv er ikke noget jeg er så erfaren i. Det er bare 100 gange nemmere at sy tøj til børn. Det er i en mere overskuelige størrelsesorden og lettere at få til at få en ordentlig pasform. Specielt det med pasformen, er det jeg oftest bøvler mest med, når jeg en gang imellem har syet til mig selv.

Ikke desto mindre har jeg mod på det nu. Til hjælp og inspiration har jeg fået denne fine sybog af Tilly Walnes, der netop er udkommet fra Politikens Forlag. Det er en vaskeægte DIY sybog, skrevet af en engelsk blogger-pige. Jeg har læst lidt i bogen allerede og kan se den starter helt fra scratch med overskuelige gennemgange af basale ting, der er gode at vide, når man først vil til at lære at sy. Herefter kan man arbejde sig slavisk gennem bogen og dens syskole og stille og roligt arbejde sig op fra nybegynder til rutineret syerske). Selv er jeg ingen nybegynder ud i syning, men det betyder ikke at jeg mestre alle teknikker, så jeg er begyndt med at bruge bogen som et opslagsværk, hvilket den også nemt kan.


I dag har jeg været i Stof2000 og handle ind til en kjole fra bogen, der bliver mit første projekt efter et mønster fra den og jeg er ret spændt på både resultatet, men også selve arbejdsprocessen. Jeg er gået efter en sikker grå farve, da jeg selvfølgelig går optimistisk til værks og satser på kjolen bliver brugbar, og så skal den jo gerne kunne blende godt ind i den øvrige garderobe. Når jeg er blevet lidt mere modig kaster jeg mig måske ud i noget med både farver og mønstre.

Ramt af LEGO-feberLige for tiden er vi blevet ramt af en sand LEGO-feber herhjemme. Som barn har jeg aldrig ejet LEGO og har aldrig rigtig interesserede mig for det. Da pigerne var små har vi haft Duplo til dem, men siden de blev for store til det, har vi ikke rigtig haft noget LEGO. Så til jul fik Ida et par pakker LEGO friends. Da jeg for en måneds tid siden var i Paris med mit arbejde, havde jeg en lille pakke med hjem til dem hver og så var interessen lige så stille blevet vækket.

Også hos mig! Det kribler simpelthen i fingrene på mig, for at få lov til at samle det. Ida vil overhovedet ikke have jeg gør det for hende - hun kan selv og jeg får højest lov til at bladre i instruktionsbogen. Heldigvis har Eva også fået LEGO i fødselsdagsgave - og det måtte jeg samle. Yeahh!Eva fik en pakke LEGO friends vi allerede havde, så den blev byttet til en pakke af det spritnye LEGO Elves, en virkelig flot eventyrserie.


I går brugte jeg den bedste del af min fridag på at samle LEGO færdigt, lave ny opbevaringsplads og lave et ringbind klar med plastiklommer til hver instruktionsbog. Ahh, orden... Dét var en god fridag.Hen af eftermiddagen kom også en hvis Snedronnings flotte isslot til samlingen, da Eva valgte at bytte en anden fødselsdagsgave-dublet til LEGO Disneys Elsa slot. Og der er nærmest ikke blevet leget med andet end LEGO siden det blev samlet (af mig...ups!).

Jeg fornemmer dette er begyndelsen på en fantastisk samling...

Lange øjenvipper... omtale og anmeldelse


Produkterne omtalt i indlægget her, er sponsoreret af Billigvoks.

I de sidste par uger har jeg afprøvet øjenvippe- og øjenbrynsprodukter fra Divaderme, et for mig, tidligere ukendt mærke af make-up, der eftersigende skulle kunne gøre ganske vidunderlige ting for øjenbryn og ikke mindst vipper.

Bryn
Mine øjenbryn har altid været mørke og kraftige og jeg har altid været så ked af dem. Specielt i mine tidlige teenage-år, hvor pincet og plukning stadig var uprøvede begreber for mig... I dag er jeg meget glad for mine mørke øjenbryn og ekstra meget glad for at de meget naturlige (læs: kraftige) øjenbryn endelig er på mode. Dog har jeg gennem årene taget revanche på min tidlige ungdoms manglende pincet-erfaring og har til tider virkelig givet den gas med pincetten! Dette har givet mig lidt permanente ujævnheder i min øjenbrynsvækst. Noget jeg nok mest selv ligger mærke til, men som jeg alligevel dagligt glatter lidt ud på ved hjælp af make-up. Her til er Brow-extenderen utroligt effektiv. Men det er vigtigt at være lidt forsigtig, synes jeg, da det hurtigt kan udvikle sig til et sandt skovsnegle-look, hvis man får lagt bare ét lag for meget på.

Vipper
Jeg er helt klart solgt over selve fiberbehandlingen, Lash Extender, som jeg synes ret nemt giver et godt resultat med en tilpas "kunstig øjenvippe" effekt. Det er en masse små fibre man lægger oven på en nylagt "våd" mascara. Det vigtige er herefter, at forsegle vipperne igen med endnu et lag mascara. Med i testsættet her var også Divadermes egen mascara, men den er jeg ikke specielt vild med, da den er så våd, tung og klistret, at det nærmest er uundgåeligt ikke at få sammenklistrede og klumpede vipper. Men det er heller intet problem at bruge Lash Extender sammen med en hvilken som helst anden mascara man måtte foretrække. Lige meget hvilken man bruger, kræver det en smule øvelse at bruge fibrene, men når først man har teknikken på plads, synes jeg virkelig man kan få et godt resultat.

Det færdige resultat med alle 3 produkter i brug:

Eva Elisabeth 4 år!

I går fyldte min lille Eva-mus 4 år. Tænk som tiden går. Det er dejligt, men som alle andre forældre (tror jeg) ville jeg en gang imellem ønske, jeg kunne skrue tiden lidt tilbage - eller i det mindste sætte farten ned. Bare lidt.

Tænk at det nu er 4 år siden, at jeg postede dette indlæg (og tænk at jeg gjorde det samme dag som jeg havde født!) og 4 år siden, at jeg kunne præsentere en lille bitte Ida for sin endnu mere bette lillesøster for allerførste gang...

Der er ikke noget, som ens børns fødselsdage, der kan få en til at boble over af ren nostalgi.
Fastelavnspynt og alverdens gode intentioner

Jeg har i år sådan lyst til at pynte op til fastelavn og særligt lyst til at sidde og klippe klistre pynten med Ida og Eva. Der er mange god bud på og ideer til fin fastelavnspynt rundt omkring fx her og her. Den anden eftermiddag, forsøgte jeg at introducere begrebet for pigerne -  det er nyt for dem, da vi aldrig har pyntet op til fastelavn herhjemme, udover når en fastelavnstønde er kommet op.


Ida kunne derfor ikke forstå, at der ikke var en tønde vi skulle pynte. Desuden kunne hun ikke se, hvorfor hun dog skulle side og klippe alle de masker ud, hvis de bare var til nogle grene! Det er jo noget man skal tage på øjnene. Eva fik klippet en enkelt kat ud og bestemte farven på et par "karamel"-ophæng. Dem syntes hun så bare skulle limes på et stykke papir og hun protesterede højlydt, når jeg prøvede at forklare de var til grenene. Kort efter mistede de begge interessen og gik...


Sådan kan det altså også gå, når man kommer med alle sine gode intentioner, papir og glimmer og rigtig vil være kreativ med børnene.Det lykkedes mig dog at færdiggøre de enkelte udklip det var blevet til, fjerne et par stykker fra papiret inden limen var tør og hænge dem på nogle friske forårsgrene jeg har købt til stuen sammen med en stor mintgrøn strudsefjer, hvor de har fået lov at blive hængende. Måske de nu kan se, hvad meningen var med det og er mere med på konceptet næste gang jeg foreslår vi skal lave fastelavnspynt?