Lyse januar

Så kom januar måned alligevel til ende og jeg synes, vi nu for alvor har fået taget rigtigt hul på 2015.Lige så mørk og iskold og rivruskende januar har været, lige så meget har jeg forsøgt at fylde den med så meget lys, hygge og klare pasteller som jeg har kunne.

Fine, lyse pasteller trækker altid mest i mig oven på en glittrende og farveeksploderende juletid og så bringer det lidt lys og forårsløfter med sig i den ellers så mørke vintertid.

Collagen er taget fra mine januar-billeder på Instagram.

Vinder af hårprodukter fra GarnierJeg har nu trukket en vinder af hele denne lækre samling hårprodukter fra Garnier og den heldige er:
Lea Vinzentsen!

Stort tillykke, sender dig en mail med detaljerne.

I den kolde tid - bits & pieces og lidt omtale


Så blev det alligevel vinter, sådan for alvor! Og i en kold tid er det godt at have rare ting at lune sig med. Personligt bruger jeg meget tid på strik, kaffe og Game of Thrones. En serie jeg tidligere har været startet på og er gået død i, men som jeg nu har givet en chance til og jeg må sige den er groet på mig. Specielt hele persongalleriet synes jeg er så godt skrevet og ikke mindst spillet og jeg er overordentligt godt underholdt.

I en kold tid er det også overordentligt dejligt med en god håndcreme til de frostudsatte hænder. En specielt dejlig en af slagsen er HandDrink fra Jane Iredale, som jeg har fået fra Billigvoks.dk. Den er enormt drøj, velduftende og overhovedet-ikke-fedtende og passer perfekt i håndtasken.

En lille håndfuld familiebilleder fra et fotoshoot vi lavede tilbage i december, dumpede ind i postkassen for nogle dage siden og gør mig helt glad og minder mig om en virkelig hyggelig eftermiddag vi havde sammen. Billederne skal bruges til en kampagne for Livol-vitaminer - så hold øje med os i dit lokale supermarked.

I vores lokale Frederiksberg Center, fandt vi de fantastiske glimmer-cupcakes, da pigerne og jeg holdt en fridag sammen. Da glemte vi alle næsten kulden, mens vi ilede hjem for at kunne sætte tænder i herlighederne. Så nok er det koldt, men hygge er der stadig masser af.

Årets fastelavnskostumer


Som ofte før, er jeg i rimelig god tid med at få pigernes fastelavnskostumer i hus. Både fordi jeg godt kan lide at være i god tid og fordi jeg virkelig synes det er hyggeligt at gå og sysle med og jeg vil gerne have tid til de små detaljer. 

Jo større pigerne bliver, jo mere har de selvsagt at skulle have sagt i forhold til valg af udklædning. For Ida har det i år været meget vigtigt for hende, at det blev noget vi købte. Og selvfølgelig skal hun da ikke "lide" (alt for meget) under, at hendes mor kan/vil/gider sy hjemmegjorte kostumer... Kompromisset er blevet en købt overdel, der er en slags corsage/brynje og et hjemmesyet skørt, der sammen med et (købt) prinsessesværd udgør en sej krigerprinsesse.Eva har længe været glad for Minnie Mouse, så efter jeg fandt hårbøjlen i H&M var det ikke svært at finde frem til, at hun skal være Minnie til fastelavn. Hvad der skulle vise sig at være mere svært, var at finde rødt stof med hvide prikker til nederdelen. Det er dog lykkes, så nu mangler jeg bare en date med symaskinerne i den nærmeste fremtid.

BONUSINFO: Brynje/corsagen og prinsessesværdet er herfra og Minni-stoffet er herfra.

...og lækkert hår!

Indlægget her er skrevet i samarbejde med Lahme Kommunikation og Garnier Olia fra L’Oréal i forbindelse med deres udgivelse af en fin lille Hårfarvningsguide-ebog. E-bogen kan du læse lige her og længere nede kan du deltage i lodtrækningen om en lækker pakke med hår-produkter fra Garnier.
Men først lige lidt om hår - eller faktisk en hel del. For er der noget der kan optage de fleste af os i (uhentsigtsmæssigt?) lang tid, så er det vores hår; vores frisure, vores hårfarve. Og mon ikke der er mange, der har en fortælling eller to om deres eget hår eller forhold dertil. Her får du i hvertfald lidt af min.Den gang jeg var syg og måtte klippe alt mit lange hår af, forestillede jeg mig, alle de forskellige frisurer og farver, jeg ellers aldrig ville turde kaste mig ud i, mens det voksede sig langt igen. Men da først jeg stod i det havde jeg kun lyst til, at mit hår skulle være så meget MIG som muligt. Jeg opdagede, hvor vigtigt det var for mig at ligne mig selv og hvor meget af ens identitet, der faktisk ligger i ens hår og frisure. Meget mere end jeg før havde tænkt over.

Nu er mit hår (heldigvis!) langt og sig selv igen og jeg er blevet endnu mere konservativ omkring mit valg af frisurer; det skal bare være langt, naturligt og velplejet. MEN de grå hår er piblet tydeligt frem de seneste år og i mørkt hår som mit er de ikke sådan til at overse. Og her går altså min grænse for hvor naturligt mit hår skal være. Så jeg farver mit hår. Ofte.

Da jeg var yngre farvede jeg det også fra tid til anden, når humøret var til det. I gymnasiet blev det ofte Henna-rødt og var til dels med til at give mine veninder og jeg gruppe-øgenavnet "Flipperrakkerpakket". Senere blev jeg forfalden til noget helt mørkebrunt næsten sort i en overgang. Herefter var jeg i noget tid "fan" af min naturlige hårfarve - men så var det de der små grå, meldte deres ankomst... Nu går jeg derfor efter en hårfarve, der kunne være min egen for at få dækket det grå. Men det kan også være lidt svært, når man har farvet hår i så mange forskellige nuancer, at man næsten har glemt, hvad der var det oprindelige. I flere år har jeg tænkt det skulle være mørkere end det faktisk er, men jeg har opdaget at jeg faktisk får et langt mere tilfredsstillende resultat ved at farve det i en nuance et par toner lysere. Efter at have læst e-bogens guide til valg af hårfarve, tænker jeg også jeg skal forsøge mig i en retning med lidt koldere nuancer, end hvad jeg tidligere har gjort.

...og så til det du kan vinde

Hvordan man bedst muligt finder frem til lige den nuance-skala, der passer til en, kan du læse mere om i e-bogen sammen med andre småfifs og snak om tendenser inden for hårmode. Herefter kan du nemt finde en farve fra Olia, skrive det i en kommentar på indlægget her og på den måde deltage i lodtrækningen om 2 hårfarver + alle de øvrige hårprodukter på billedet her.


Gør det senest torsdag d. 29. januar 2015 og så er du med i lodtrækningen.

At bo med planterJeg er vokset op med stueplanter som en helt naturlig del af indretningen. Med en mor, der har ekstremt grønne fingre har det faktisk nogle gange føltes som en ikke kun naturlig, men også en nærmest dominerende del af indretningen...

Men altså, planter skal der, i min optik, til for at fuldende et hjem. Og en stue virker for mig først rigtig hjemlig, når bøger (som vi dog fornylig har skåret væsentlig væk af), gardiner og planter er på plads. Det hygger, pynter, skaber liv og personlighed i indretningen. Efter vi har fornyet os lidt i stuen har vi fået plads til et par store gulvplanter mere og jeg er svært begejstret for den fuldendthed de bidrager med i rummet.

Der er dog også andre fabelagtige fordele ved at stille lidt planter op inden for. De kan absorbere kuldioxid, flere former for stråling og kemiske stoffer, hvis man skulle have sådan noget svævende omkring. Smart. Og så udskiller de ilt. Dobbelt smart. Specielt her om vinteren, hvor man som regel ikke får luftet helt lige så meget ud som om sommeren (specielt ikke, når stormbøller som Egon river og rusker og truer med at vælte hele stuen med et enkelt vindstød, hvis han først bliver inviteret inden for) og som os har en tendens til at brænde ekstra meget stearin af - der jo stjæler ilten, hvis jeg ikke husker helt forkert fra mine biologitimer?


Tid til nye ønsker og gaver


Netop som røgen fra julens store gaveræs har lagt sig, er det tid til at finde på nye ønsker og gaver til Evas nærtstående fødselsdag. Jeg har de tidligere år syntes, det var lidt svært at finde på ønsker til Eva, der som lillesøster har overtaget en del legesager fra Ida. Og jeg kan huske, at jeg sidste år, havde meget nemmere ved at finde ting til Ida end til Eva.

Sådan er det ikke længere...

Eva er nemlig et sandt legebarn og hun bliver så hjerteligt og oprigtigt glad for stort set alt, hvad man kan finde på at forære hende. Det gælder alt fra nedarvede bukser, nyindkøbte uldsokker og alverdens vidunderlige legetøj.

Så når sådan et legebarn fylder 4 år lige om lidt, er det faktisk slet ikke svært at mønstre en god lang ønskeliste, selv oven på en godt indbringende jul.

PS: Alle de fine sager fra ønskecollagen herover kan du (selvfølgelig) finde hos Karrusella.

Op i gear, ned i gear og så op i gear igen...


Januar-måned må, uden sammenligning, være årets hårdeste måned at komme igang med. Man er tung og sløv efter juleferien (og maden!) og morgenerne er kolde og mørke som bare pokker. Brrr... 

Min december var fuld af arbejdstravlhed, jeg har faktisk aldrig oplevet, at have så travlt som vi havde i julen i Karrusella og det var både hårdt og sjovt og faktisk også lidt hyggeligt. Men det gjorde også, at det var ekstra godt at tage hjem på juleferie ved fyraftenstid lillejuleaften og holde den allerbedste, dejligste og rolige juleferie vi nogensinde har haft i vores tid som forældre. Vi havde kun planer ude den 24. og 25. og resten af tiden stod den på hygge og afslapning herhjemme i vores eget selskab og alle kom helt ned i allerlaveste gear.Faktisk i så lavt et gear, at det næsten ikke var til at bære, at blive kastet direkte tilbage i hverdagen. I hvert fald ikke mandag morgen. Men har man først klaret sig godt igennem den første mandag i januar, så kan man også klare alle de andre dage - det sagde vi til os selv. Og egentlig er det også rigtig rart at vende tilbage til en helt normal hverdag. Eller måske en ny-normal hverdag, hvis man, som mange andre, gør sig tanker og handlinger om forbedringer og småændringer i hverdagen, her ved begyndelsen af et spritnyt år.
Herhjemme består det mest i småændringer såsom lidt nyt i garderoberne, lidt flere ambitioner om madplanlægning og netindkøb af dagligvarer og så har jeg forkælet mig selv med en udskiftning af min gamle gennemtæskede iPhone4. Lykke kan altså nogle gange købes for penge - i hvert fald i små portioner (og i fine hvide æsker).En anden lille ændring i hverdagen herhjemme, er at vi nu har en springgymnast i familien. I juleferien blev vi nemlig ringet op af gymnastikforeningen, at der nu var blevet en plads til Ida på det springgymnastikhold vi havde hende på venteliste til. Åh, hvilken lykke det skabte hos den lille pige! I går var hun så af sted for første gang og det var en stor succes. Jeg tror virkelig, at vi her har fundet noget, der for alvor vil kunne optage Ida, fordi hun både leger og føler sig udfordret på samme tid. Ja i al beskedenhed regner jeg nok med at blive ringet op ang. en plads på eliteholdet inden længe...Faktisk er jeg (igen i al beskedenhed) overbevist om, at Ida er et særligt talentfuldt barn - ikke kun til springgymnastik, men også til alt mulig andet. For eksempel at tegne. Hun imponerer og overrasker mig gang på gang. Den anden dag fik hun øje på den lille vase jeg havde sat en tulipan i. Efter at have gået og beundret den i noget tid tog hun den med ind på sit værelse. 10 minutter senere kom hun ud med denne tegning af blomsten og vasen og jeg var ved at smelte af stolthed!Mit strikketøj er også blevet udskiftet, da jeg i 11. time fortrød mønstret på en cardigan jeg var ved at strikke til mig selv og pillede det hele op, netop da jeg skulle til at lukke af til halsen på rygstykket. Nu er jeg igang efter et nyt mønster til samme garntype og kan allerede mærke det bliver meget bedre.

Ja, faktisk synes jeg nok alligevel, at vi er kommet helt godt igang med denne januar og jeg håber det bliver den følelse, der kommer til at følge os i resten af 2015.