Kransekagen 2015 - nu med ur

I går var det traditionen tro tid for kransekagebagning med mine veninder. Vi plejer at være 3 om det, hvilket vi har været siden nytår 2001, men i år var vi en mand nede, så vi 2 andre måtte hive den hjem på rutinen. Og dog.

For vi laver altid det samme (flotte) tårn (se tidligere års resultater her) - undtagen da vi havde 10 år-kransekage-jubilæum, hvor vi lavede et kæmpe overflødighedshorn (og det viste sig vi kun havde 9 års jubilæum), og Melissa sprøjter altid den flotteste glasur på. Det var så desværre hende, vi manglede i går. Vi valgte derfor at åbne et par kolde øl, se Den Store Nytårsbagedyst og blev herved inspireret til at køre den hjem med et overraskelsesmoment i form af et kransekage-ur i håb om, at ingen så lægger mærke til den dårligt lagte glasur.Jeg røg derfor en hurtig tur i Netto efter den hvide chokolade vi manglede til urskiven og med lidt tænken ude af boksen og en god gang afspritning (!), havde vi også et termometer til temperering af chokoladen.

 Snirkler blev skitseret og sprøjtet op, med svingende resultater.

 Kransene blev målt, vejet, rullet, målt igen, vejet om, målt og rullet og til sidst sat i ovnen.

Meget tilfreds med min allerførste omgang chokoladetemperering, fik urskiven tal og en lille klump visere.

Det hele endte med at kunne blive samlet og blive stående og vi er MEGA stolte og glade for resultatet, der stadig står flot inde i køleskabet og venter på champagnen og Rådhusklokkerne i nat. (Og til næste år laver vi den igen, med flot glasur også.)


Resten af aftenens menu er bestilt udefra og står klar på altanen og udover at skulle hente en ekstra børneseng på loftet, mangler vi kun at iklæde os det pæne festtøj og så er vi klar til at fejre nytåret med gode venner og godt humør.

Håber I alle for en forrygende aften og får hoppet, kysset og krammet jer ind i 2016 på aller dejligste vis.

Rigtig godt nytår, vi ses i 2016!

4 kommentarer

 1. Det ser meget dejligt ud, jeres tårn. Jeg så også bagedysten men blev enig med mig selv om at det ikke var opnåeligt, måske skal jeg kaste mig ud i det næste år. God appetit og alt godt i 2016

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og jeg vil sige, at hvis du kan bage en almindelig kransekage, er uret faktisk slet ikke så svær, man skal bare lige have sin chokolade under kontrol, så kører det :)

   Slet
 2. Det da blevet rigtig fint, godt nytår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? :) Og tak i lige måde :)

   Slet