Bisse-børstning

Indlægget er skrevet i samarbejde med Jordan.


Det er stadig så som så med opdragelsen af de 2 bøllebørn her i hjemmet. Jeg har haft det på bane før og vil sikkert få det igen, for det er nogle hårdkogte nogle vi her har med at gøre. Vi forsøger dog at skrue bissen lidt mere på i disse dage, for udover tonsvis af hygge, julesange og gaver, så kræver en decembermåned i vores familie en vis portion disciplin, hvis det hele skal gå op i en højere enhed. Så vi prøver (igen) med lidt mere af det der opdragelse - har hørt det skulle være godt, når man har mindre børn. Og det er over hele linjen. Når det gælder tandbørstning, har vi haft en dårlig vane med at komme rendende og stikke dem en tandbørste, på det sted de tilfældigvis befinder sig, når det er tid til den slags. Hvilket faktisk er noget rod og lidt et levn fra babytiden (som så mange andre mærkværdige vaner og huller i opdragelsen er det) og som regel noget der ender med at vi småløber rundt efter hver vores barn for at overdrage dem en tandbørste eller få lov at børste efter. Det er med andre ord tid til at stramme op. Tandbørstning skal derfor nu foregå på badeværelset og når man er næsten 5 og 6,5 år gamle, kan man også godt selv finde sine tandbørster frem og gøre dem klar.

Vidste du desuden at det anbefales, at man børster tænder i 2 minutter ad gangen? Og er du klar over hvor lang tid 2 minutter er? Jeg kan i hvert fald sige, at det er svært at have en fornemmelse af, så længe tandbørstningen er foregået i bevægelse rundt i hele hytten. Jordan har i deres nye tandbørstnings-kampagne lavet en børnesang om tandbørstning, der varer i 2 minutter og derfor er oplagt at afspille/synge til børnenes tandbørstning (og sin egen?). Jeg er dog ingenlunde særligt musikalsk og har ej heller fået hevet en iPad eller lignende med ud på badeværelset endnu. Til gengæld er vi begyndt at læse den tilhørende Pixi-bog fra Jordan højt, om løven, der skal have børstet tænder, mens pigerne børster deres egne bisser. Jeg har ikke taget tid, men jeg skyder på, at den også tager omkring 2 minutter at læse op inkl. billedvisninger.

Omend det ikke er et særligt fotogent ritual, er det faktisk gået hen og er blevet et helt hyggeligt aften-tandbørstnings-ritual (ja for om morgenen er der endnu ikke blevet fundet tid til at indarbejde nye gode vaner - endnu) og har hjulpet os et lille stykke på vej til at få lidt mere skik på et par haltende områder i vores børneopdragelse. One small step og så videre...

2 kommentarer

  1. Hvordan får man fat i pixibogen?

    SvarSlet
    Svar
    1. godt spørgsmål - det skal jeg prøve at finde ud af.

      Slet