Strikkedrømme og strikkebekendelser

Der er noget jeg ikke har fortalt nogen om - endnu. Mest fordi jeg er så brandærgelig, at jeg ikke helt har kunne tage mig sammen til selv at se det helt i øjnene og erkende min egen dumagtighed. Det er ikke bare ærgeligt, men også lidt pinligt, synes jeg. Men nu i denne tidlige morgenstund, hvor jeg er oppe mens resten af familien bobler, er jeg klar. Jeg har gravet min selv-hjemmestrikkede cardigan frem fra under vores gæsteseng, hvor jeg for mange måneder siden bare maste den ind under i benægtende ærgelse og sidder nu og ser den i øjnene.

Den er blevet fejlvasket!Efter al den møje og besvær jeg havde med at få strikket den cardigan, for en gangs skyld til mig selv, pillet den op, skiftet mønster, fundet de helt rigtige knapper og så, første gang den var til vask røg den med i en maskinvask, som jeg glemte at sætte over på uldprogram - selvom jeg havde valgt uldsæbe. DOH! På trods af det vist nok skulle være superwashed kvalitet, var det ikke noget den kunne tåle. Så tror jeg nåede at gå med cardiganen 4-5 gange inden vaskeulykken og så er den ellers lige til skraldespanden. Det har jeg bare ikke nænnet endnu.

Men nu går jeg og drømmer om at gå i gang med et nyt strikkeprojekt, skal bare lige finde den helt rigtige - og så måske vælge en i noget bomuldsgarn. Så nu vil jeg klippe knapperne af denne, lukke øjnene og sende den til de evige uldmarker. Der kan den jo så mødes med et par af de andre fine striksager, der har været samme vej gennem mine vaskemaskiner, som denne og denne...

5 kommentarer

 1. Ej hvor er det ærgerligt... især når man har lagt så meget arbejde i den. Inden du sender den til de evige uldmarker, kan du måske upcycle den. Ærmer kunne blive nogle fine pulsvarmere...
  Mvh Rikke

  SvarSlet
 2. Ej hvor er det ærgerligt... især når man har lagt så meget arbejde i den. Inden du sender den til de evige uldmarker, kan du måske upcycle den. Ærmer kunne blive nogle fine pulsvarmere...
  Mvh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er mega ærgerligt, men må bare tænke, at det har været nogle hyggelige strikke arbejdstimer jeg har haft med at lave den :) Ved ikke med at upcycle den, tror bare jeg vil ærgre mig ekstra over at det ikke er den cardigan jeg lavede. Men en god tanke.

   Slet
 3. Åhr, stakkels dig! Den var ellers så fin! Forstår udmærket, hvor ærgerlig du må være! Men vil sige præcis det samme som Rikke. Hvad med at lave den om til pulsvarmere, et par babybukser eller en vest - eller måske en blød taske? Eller en hue? Eller.... Der kan blive mange fine ting ud af den. Og det kan måske tage lidt a ærgrelserne.....:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror næsten tværtimod, at det vil forstærke ærgelserne lidt at skulle lave noget andet ud af den. Kan næsten ikke overskue tanken om det. Men måske jeg skulle donere den til min mor, så hun kan lave noget af den? :)

   Slet