Snigløbet af Kong Vinter


Jeg følte mig i weekenden totalt snigløbet af Kong Vinter - eller er det Jack Frost eller er det samme "figur" med forskellige navne? I hvert fald kom hans ankomst lidt bag på. Jeg er ikke typen, der orienterer mig via vejrudsigter og jeg synes generelt vi har haft en temmelig varm november. Så varm, at jeg faktisk slet ikke har ekviperet nogen form for vintergarderobe, hverken til mig selv eller pigerne - bortset lige fra et lækkert cashmere halstørklæde til mig selv, som jeg faktisk gik og tvivlede på, om det mon overhovedet ville blive koldt nok til, at jeg kunne holde ud at have på. Rygterne om snestorm i weekenden, der dog nåede mine ører, slog jeg derfor let hen.

Men så kunne jeg lære det!

Da jeg cyklede ind på mit arbejde lørdag formiddag, var det tydeligvis blevet piv-koldt og det eneste jeg drømte om var en vindtæt vinterjakke og verdens tykkeste luffer i stedet for de tynde skindhandsker og den halvlune uldfrakke jeg var iklædt. Hele dagen og aftenen befandt jeg mig i indre by til julefrokost med mit arbejde. Heldigvis primært inden døre, men det vi var ude, ledte straks mine tanker tilbage på sporet af hede drømme om en vinterjakke, nu gerne både vind- OG vandtæt, for det sjaskesneede og blæste og var i det hele taget et væmmeligt vejr. Men mere sjap end sne. Så jeg blev en anelse overrasket, da jeg efter 15 min. S-togs kørsel, trådte ud i det vildeste snelandskab på Frederiksberg. Det er da ret vildt, at der kan være så meget forskel på snafaldet på så kort en distance.

Jeg selv må bide kulden i mig et par dage endnu, til jeg får fundet mig en vinterjakke. Men Ida, der slet ikke er overgået til nogen form for vintergarderobe endnu, havde intet hun kunne passe fra sidste år (modsat Eva), så vi prisede os lykkelige for søndagsåbne butikker og fik indkøbt TEX-støvler og overtræksbuker og kunne med god samvittighed sende hende i skole i dagens vilde frostvejr.

Ingen kommentarer