Hvornår drikker du mælk?

Sponsoreret


Hvornår drikker du mælk - og hvor ofte? Personligt anser jeg ikke mig selv for den store mælkedrikker. Alligevel opdagede jeg får et par år siden, at vi er blevet sådan en "køber-2-liter-mælk-ad-gangen"-familie. Hvilket overraskede mig en smule, men vi er trods alt en familie på 4, der muligvis ikke er verdens største mælkedrikkere, men havregryn og 2-3 kopper kaffe indtages dagligt med mælk og det bliver alligevel til noget.

Ikke alene bliver det til flere liter mælk hver uge, det bliver også til en hel del tom emballage, der igen og igen klemmes sammen og sendes lodret ned gennem affaldsskakten. Og her er det så Arla, har begået en lille genistreg, for både brand og bæredygtighed, ved at introducere den grønne mælkekarton til (foreløbigt?) alle deres økologiske mælke.

Se mere her i denne video:Jeg er vokset op med affaldssortering som en naturlig ting og jeg får nærmest ondt i maven af at se, når nogle smider eksempelvis dåser ud sammen med det øvrige affald. Jesper er vokset op i Vestforbrændingens majestætiske skygge, og er af den klare konspirationsteoretiske overbevisning, at alt affald, sorteret eller ej, bliver moset sammen og brændt i en stor pærevælling.

Om man er af den ene (realistiske) aller anden (fjollede) overbevisning, tænker jeg, at alle vinder ved, at den emballage vi allesammen i stor stil sender til forbrændingen, går i en mere bæredygtig retning. Så TAK til Arla for at tage et stort skridt i den rigtige retning. Tænk, om vi en gang kunne ende med, at det rent faktisk var OK, at mose alt vores spildaffald sammen og lade det hele nedbryde naturligt?

8 kommentarer

 1. Jeg køber 8-10 L af gangen.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Wauw! Ha ha, så kan jeg godt pakke sammen med mine 2 liter ad gangen :)

   Slet
 2. I tilfælde af, at Arla læser med, når de nu har bedt dig om at skrive, så må jeg lige melde ind med, at jeg synes, det er en aldeles tåbelig idé. Den nye karton kan ikke være i køleskabet, den kan ikke håndteres af børn eller ældre ... eller mig selv de dage, jeg har ondt i hænderne. Den kan heller ikke være i indkøbstasken, så hvor jeg før altid købte 4 liter ad gangen, køber jeg nu kun 3. Eller det vil sige, jeg vælger helst at købe mælk fra Naturmælk eller Thise, hvis jeg kan komme til det, når nu mit lokale supermarked kun får de nye, store fra Arla. Jeg håber og krydser fingre for, at den snart fjernes fra hylderne igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, jeg har vist også givet et lidt forkert indtryk, ved at omtale deres nye karton og så vist et billede af 1,5 liters kartonen, som bestemt også er både ny og "grøn". Men det er nu alle deres øko-mølk der nu kommer i grøn karton og jeg har faktisk kun set dem i 1 liters og så kun denne tilfældigt i min Netto og syntes den var meget sjov at prøve, tror måske endda det er en af deres spotvarer og ikke en fast ting. Så håber dit supermarked også får dem i 1 liters :)

   Slet
 3. Vores mælkeindkøb er fuldstændig ligesom jeres; lidt til min kaffe og til børnenes morgenmad plus det løse. Vi har sommerhus i Sverige og der skal man virkelig sortere affald - vores affald skal sorteres i 8 forskellige bunker - det må jeg indrømme er lidt besværligt, selvom jeg sagtens kan se det fornuftige i det.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det lyder da egentlig også lidt omstændigt, men helt sikkert også fornuftigt på den helt lange bane. Endnu en gang er svenskerne vist et par skridt længere fremme end os :)

   Slet
 4. Vi er en 4 l af gangen familie, og køber næsten altid ind i Rema. Her har de mælk fra gram der er i poser lavet af noget kridtagtig halløj. DET er smart! 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dem kender jeg godt, købte dem også da vi boede ved en Rema. Vidste ikke det var noget kridt noget, det må jo så også være naturligt nedbrydeligt. Til gengæld er de heller ikke helt så nemme for børn 😊

   Slet