Fingre i kagedåsen og opskrift på nemme småkager med lakrids

OMTALE 

Kagedåsen er modtaget som gave fra Tiger.Der er nogle stykker herhjemme, der har svært ved at finde ro, så længe de ved, at bunden stadig ikke er nået i den fine kagedåse vi modtog i sidste uge, og konstant prøver at få sine små fingre i kagedåsen.

Den fine dåse er som sagt en gave fra Tiger, sendt i anledning af, at den har vundet hele to priser for sit design. Og det kan jeg godt forstå, for det er faktisk en rigtig fin dåse at se på, og så til bare 30 kroner.

Dåsen kommer fyldt til randen med vanilje-småkager. Dem tror jeg til gengæld ikke, der er nogen der vinder nogle priser for - det er vel trods alt begrænset, hvor langt 30 kroner når. Men de er da spiselige og Ida er helt syg efter dem (altså på den gode måde).Så bunden skal nok snart blive nået og i lyset af det, er det vel passende at få gang i sit eget julebageri, så den hurtigt kan blive fyldt op igen. Jeg har kastet mig ud i lidt småkage-freestyling, der faktisk er endt mere end almindeligt godt ud. Og det på trods af, at jeg faktisk så godt som aldrig bager småkager eller har tålmodighed til bevæge mig ud i opskrift-eksperimentering. Men faktisk tror jeg, vi er ude i en noget nær perfekt afstemning af sprødhed, sødhed og det lille ekstra pift af lakrids som jeg lettere spontant tilføjede. Og har man fået sammensat sådan en opskrift, tilfældigt eller ej, forpligter det jo nærmest til en deling. Så her får i den;

Opskrift på sprøde vaniljesmåkager med lakridspift

Du skal bruge:
250 gram blødt smør
350 gram hvedemel
1 tsk vaniljepulver eller 1 stang vanilje
1 strøget tsk hjortetakssalt
1,5 tsk rålakridspulver
200 gram sukker
1 æg

Du skal gøre:
Smuldr den bløde smør i melet og få det moset godt sammen (nemmest med fingrene).
Bland sukker med hjortetakssalt, vanilje og rålakridspulver og bland det i med smøren og melet.

Saml dejen sammen med ægget og lad den hvile i køleskabet til den bliver fast.

Rul dejen ud i ca. 5 mm. tykkelse med kagerulle og brug udstikkere til at forme kagerne. (Vi har brugt disse fra Maileg.)Tag evt. kun en lille del af dejen ud ad gangen og lad resten stå i køleskabet, så det ikke bliver alt for blødt og svært at arbejde med. Særligt, hvis det er børn, der kokkererer, er dette en god ide.

Bag kagerne i 10 min. ved 200 grader og lad dem herefter køle af på en rist.

Opbevares tørt i en tætlukket kagedåse - måske fra Tiger? :)Ingen kommentarer