Afrensningsritualer og pensionsopsparinger

Reklame


Når det kommer til at evne behovsudsættelse er jeg på sammenligningsniveau med en 4-årig - på gode dage en 6-årig. At noget skulle forestille at være godt for mig i morgen, kan jeg have noget så svært ved at arbejde med i dag. Som for eksempel pensionsopsparing. Jeg ved jo godt, at jeg på et senere tidspunkt i mit liv, vil komme til at sætte stor pris på, at jeg på dette her tidspunkt i mit liv, fik styr på min pensionsopsparing. Men jeg må indrømme, at det sjældent er noget, der kravler op i toppen af min to-do liste. Højest sniger det sig op som nag, på min dårligt-samvittigheds liste, fra tid til anden og indtil nu er det ikke rigtig kommet videre derfra. Sikkert meget typisk for både mit køn og min generation, tænker jeg.


På samme måde har jeg det med afrensningsritualer af mit ansigt. Jeg ved jo godt, at det er det bedste for min hud, at det er en selvfølge og det vigtigste step i at holde huden sund og frisk i det lange løb. Men åh, når man står der om aftenen og bare gerne vil smide sit hoved på puden, så er vand og skrubben og tørren duppen, altså ikke lige det, jeg gider allermest. Måske også fordi jeg aldrig rigtig har lidt af uren hud (heldigvis), har jeg ikke oplevet den umiddelbare gevinst og derved også motivation, for de helt store daglige afrensningsritualer. Motivationen for det har derimod skulle findes i langtidsudsigterne  - ligesom med pensionen. Problemet er bare nu, at langtidsudsigterne ikke længere er helt så langt væk og min hud er bare ikke helt så gavmild mod mig, som den har været.

For lidt over et halvt års tid siden stiftede jeg så første gang bekendtskab med miccelar-afrensning. Og dét er smart, for det er fuld afrensning i 1-step og uden afvaskning. Det vil sige en tur med en vatrondel, creme på og så godnat (eller godmorgen). Det er så overskueligt, at jeg nu får renset alt make-up og snavs af mit ansigt hver evig eneste dag - uden undtagelse. Derfor har jeg også nået at afprøve et par forskellige mærker af micellar-renselotion.Lige for tiden bruger jeg denne Embryolisse micellar, som jeg har fået fra Billigvoks. Den er behagelig og velduftende og selvfølgelig helt fri for parabener og så er det som om, den giver et lille lag fugt, når man bruger den, selvom man afrenser. Sættet jeg afprøver er et lille Embryolisse rejsekit, der også indeholder Embryolisse ansigtscreme, der har en vis udglattende effekt. Den er ganske ok som almindelig dagcreme, men jeg synes egentlig den gør sig allerbedst som supplement til dagcremen og som primer under make-up'en, hvor den er god til lige at "fylde furerne" lidt ud, inden make-up'en skal lægges. Før denne har jeg brugt L'oreals micellar renselotion med stor fornøjelse, selvom den ikke giver helt samme fugtigheds-efterladenskab på huden.

På nogle punkter er jeg åbenbart ved at blive voksen, da jeg nu slet ikke kan undvære mit daglige afrensningritual, som jeg før kun udførte under særlig selvtvang, når den dårlige samvittighed på min huds vegne, blev for voldsom. Så mangler jeg bare lige at sætte mig ned en dag og få mig et overblik og styr på pensionen. Men træerne voksede jo heller ikke ind i himlen på en dag, vel?

Ingen kommentarer