Happy, Happy Halloween
Hvorfor, har vi ikke altid holdt Halloween?

Første gang jeg skrev om at holde Halloween, var i dette lille indlæg for 5 år siden og det var egentlig mest fordi det passede med, at Ida kunne passe den Halloween bluse vi havde fået i en bunke arvetøj fra min veninde. Og det var det. Hverken dagen eller højtiden blev markeret yderligere for vores vedkommende. En holdning vi fortsatte med at opretholde de næste år.

Men sidste år ændrede dette sig og blev, tildels til min overraskelse, noget af en ting, som pigerne forventede blev markeret. En bedrift jeg med nød og næppe hev hjem under lovning af, at til næste år, skulle vi helt sikkert gøre meget mere ud af det. Så det gjorde vi.

Vi har pyntet op, tøserne har klædt sig ud, i går havde vi venner på besøg til Halloween-hygge og edderkoppekager. Og i dag fik pigerne for første gang lov til at gå ud og rasle 'slik eller ballade' i nabolaget - med Jesper og jeg på slæb i behørig afstand. Og hold op, hvor var det hyggeligt! Al min nervøsitet og betænkeligheder ved at gå rundt og "tigge" slik ved hoveddørene, blev fuldstændig fejet væk og jeg lader gerne mine børn gøre det igen til næste år. Vi holdt os til "koden" og pigerne gik kun ind og ringede på ved de huse, hvor der var sat en eller anden form for Halloween-dekoration op, hvilket gav en 100% hit-score og ingen akavede afslag på dørtrinene.

Tøserne havde en fest, både med at lokalisere de Halloween-pyntede huse og ved at se, hvordan slik-rationen stødt voksede sig større. Jesper hyggede sig sideløbende med at snige sig rundt og skræmme alle øvrige børn vi mødte, hvilket jeg tror han ville rende rundt og gøre endnu, havde vi ikke skulle hjem og spise aftensmad - og fortære slik, ikke mindst.

hvorfor, har vi ikke altid holdt Halloween? Det er jo mega hyggeligt - eller (u)hyggeligt, som man siger. Og på en mild og smuk sidste oktober-aften som denne, føltes det som om alt gik op i en højere enhed. Vi kommer i hvert fald til at holde mindst lige så meget Halloween fremover, som vi har gjort i år. Hvis ikke mere. For lige nu, kan vi slet ikke forstå, hvorfor denne tradition ikke bare altid har været her.

4 kommentarer

 1. Dejlige billeder!
  Jeg er helt enig :-). Vores oplevelse har været nøjagtig den samme som jeres. Fra ikke at gøre noget ved det til sidste år at lade børnene komme ud sådan lidt improviseret og så til i år at gå all in. Det er jo bare super hyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. jah, det er nemlig super hyggeligt og jeg er så glad for at alle mine forbehold blev gjort til skamme :)

   Slet
 2. Vi er også vilde med Halloween hjemme hos os, i år var 4. år vi fejrede det med venner og familie. Vi bor lidt ude på landet så der er ikke så meget slik eller ballade herude, tror simpelthen ikke det er kommet helt her ud endnu. I år havde vi besøg af et hold venner som lige er kommet hjem med deres 3 børn efter 5 år i USA, sjov som de havde en helt anden forhold til det end os, for dem er det helt naturlig sjov leg, for de danske børn er det mere skræmmende og meget nyt. Du kan se billeder på min blog fra vores fest hvis du har lyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. wow, det ser godt nok vildt ud, den oppyntning I har lavet - sejt! Kan godt forestille mig vores Halloween virker lidt fesen herhjemme ift de højder det når i USA. Har været der et år, mens det var Halloween og der blev godt nok gået op i det :)

   Slet