DIY - et par go'e gamle fra da mor var barn


Indlægget her er lavet i samarbejde med Tiger, der har sponsoreret materialerne brugt i indlægget og bedt mig give et par forslag og inspiration til kreative projekter, man kan lave med sine børn - med ting fra Tiger, selvfølgelig.

Jeg valgte at gribe projektet an, ved at gå forholdsvis uforberedt i Tiger og lade inspirationen komme til mig, når jeg så, hvad de havde på hylderne. Efter at have gået lidt rundt og lagt forskellige sporadiske sager i kurven, rundede jeg serviet og stearinhjørnet og tænkte først at glide hurtigt forbi. Men kom så i tanke om de der stearindryppede dimser man lod børn lave i børnehaven tilbage i tiderne. Og da først en 80'er-barndoms-idé havde bevæget sig op til overfladen blev den hurtigt efterfulgt af endnu en; grydeskes-dukketeater-dukker.

3 gennemfarvede lys for en 10'er og grydeskeer til en 10'er stykket plus diverse dims og glimmer til dukkedekoration og så er der krea-underholdning til en god lang indendørs efteråsformiddag og personligt synes jeg, det var vildt hyggeligt sådan at genopdage et par go'e gamle fra da mor var barn og give dem videre til mine egne børn.

StearinkagerGennemfarvede stearinlys og en gammel kop med vand i, er alt der er brug for og så selvfølgelig ild. Og dét syntes tøserne var vildt sejt og de sad meget koncentrerede og holdt øje med drypperiets fremgang.Når alt vandet er dækket lader man det stå et øjeblik og køle lidt mere af, og så er det ellers bare at vippe stearinkreationen op og beundre det mønster, der er kommet frem. De har ikke de store anvendelsesmuligheder, men pynter meget godt i vindueskarmen el. for en tid.

Grydeskes-dukkerUdover grydeskeer i træ er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for hvordan og med hvad de skal dekoreres. Jeg fandt nogle runde mærkater i Tiger, der passede perfekt til at tegne ansigtet på og klistre fast, men ellers kan man lige så vel tegne ansigtet direkte på skeen - det valgte Eva at gøre på sin dukke. For Ida var det godt at kunne tegne ansigtet i flere forsøg, da hun er ret perfektionistisk og selvkritisk og nemt ville kunne lade sig slå ud, hvis hun syntes det ikke blev godt nok. Personligt synes jeg alle hendes tegnede ansigter blev enormt charmerende.Dukkernes kjoler er lavet af stofrester jeg havde liggende og er sat fast med limpistol, hvilket er en nærmest uundværlig ting at være i besiddelse af, når det gælder en hurtig, holdbar løsning på diverse børne- (og voksen-) kreativiteter.Og husk nu endelig, at selvom kreativitet med børn er nok så stimulerende, hyggeligt og overskudsagtigt som det næsten kan blive, gælder det for alle, at det det ene øjeblik der således ud......og det næste sådan her:Det er ligesom en del af præmissen for krea-tid med børn :)

______


Faktisk havde jeg en enkelt vag idé på forhånd, da jeg gik ind i Tiger, som jeg også fik handlet ind til og som kommer i et indlæg for sig selv snarest, hvor det jo er ved at være tid til Halloween-oppyntningen.

6 kommentarer

 1. Hvor sjovt, sad i weekend og lavede præcis det samme, altså det med ar dryppe lys med mine niecer og nevø.. og sjov ide med grydeskeer.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var da egentlig lidt pudsigt - har ikke selv tænkt på ideen i årevis :)

   Slet
 2. Tak for god inspiration, lige hvad vejret byder til nu :-)
  Og tak for billeder med kreatid med børn... Hi hi.. Det billede kender jeg også, men håber det med tiden bliver nogle lidt længere hyggestunde man kan have sammen,
  Kh Nanna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, ja det kan svinge noget, men i det samlede billede er det heldigvis mest hyggeligt :)

   Slet
 3. Har også købt farvet lys fra Tiger netop til det samme formål - men har bare ikke fået gjort det endnu - det må blive i efterårsferien
  Men super ide med grydeske'er

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også helt perfekte til formålet, da de er helt gennemfarvede, og billige :) Mon ikke også vi får lavet en stearinkage eller to mere i efterårsferien:)

   Slet