Blå blomster - DIYEn lille hurtig sjov ting, der er nem at lave. For sjov, til dekoration, med børnene eller bare fordi du gerne vil se, om det virker.

Bland frugtfarve i almindeligt postevand og sæt afskårne blomster i det. I takt med, at blomsterne drikker vandet, vil farven sprede sig til blomstens kronblade. På den måde kan man lave naturligt hvide og lyse blomster om til nærmest unaturligt udseende blå blomster. Og jo mere farve, du har kommet i vandet, jo kraftigere vil farven blive.

Man kan også eksperimentere med den grundlæggende farvelære og fx gøre gule blomster orange, ved at tilføje rød frugtfarve til vandet. På den måde fik jeg (eller min mor) lavet nogle gule blomster om til mørk orange, som jeg havde i en fin blomsterkrans i håret til min konfirmation - for små 20 år siden. T-Y-V-E! Godt det ikke rigtig kan hverken ses eller mærkes...He he.
3 kommentarer

 1. Hvor er det en sjov ide, og super fine er de da også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? :) Havde også lidt glemt det, indtil pigerne havde lavet det med min mor, her i efterårsferien.

   Slet
 2. Så smukke blå blomster :-)
  Jeg prøvede engang med vintergækker, men skulle bruge meget frugtfarve før virkning kunne ses.
  Måske jeg skal prøve igen og skaffe noget god farve.
  Hilsner og en god aften :-)

  SvarSlet