Hver dag lige midt på Strøget

Jeg er så privilegeret (synes jeg selv) at have min vante arbejdsgang lige midt på Strøget - endda i en fin, gammel og historisk bygning, Jorcks Passage. Med en lille nørdet historiker gemt i maven, kan jeg nogle gange godt gå lidt i selvsving over den historie som denne gamle bygning gemmer på. Jeg elsker at snuse rundt og i særdeleshed at få adgang til nogle af de af og til tomme lokaler rundt på ejendommen. Og jeg ELSKER at høre historier fra dem, der kan huske en tid i passagen, der så anderledes ud end i dag. Da jeg skulle lave en personalehåndbog til vores arbejdsplads og gerne ville starte med et kort historisk oprids, så jeg mit snit til at udfritte min (ene) chefs mor, der kom forbi kontoret og hvis far var med til at starte Hong Kong-butikken i passagen, tilbage i tiden før 2. verdenskrig. Det er historier om handelsrejsende, silketørklæder og kimono'er og det er i sandhed noget, der sætter min levende fantasi igang.
Går man ture i kælderen risikerer man for det første at fare vild og for det andet at blive noget så overrasket over det kæmpe areal og kringlede gange, der gemmer sig under jorden lige der midt i gamle København, og kommer man godt ud i afkrogene dukker gamle kasser frem fra forgangne tider.
Bevæger man sig helt, helt op i toppen af bygningen er vi nu så heldige at kunne nyde en eminent udsigt ud over byens tagrygge og muligvis få en lille smule kilder i maven, fra den nyetablerede tagterrasse, som bygningen har fået bygget i forbindelse med den øvrige gennemgribende renovering, der har været i gang de sidste par år (hvilket blandt andet også har givet passagen det glastag, man nu kan se fra gadeplan).
Og når man nu har sin daglige arbejdsgang her, lige midt på Strøget, så er man også så privilegeret, at kunne opleve Strøget i dets morgentimer, der hvor det ikke rigtig er vågnet op endnu og inden menneskemyldret for alvor har sat ind. En skarp kontrast til hvordan det tager sig ud en solrig fredag eftermiddag i højsæsonen (og viste billede er slet ikke repræsentativt for de dage, hvor der virkelig er fyldt op på Strøget, blot en stille og rolig fredag eftermiddag). Jeg tror jeg vil få svært ved nogensinde i fremtiden at kunne finde et job, der på samme måde forener så mange af mine, ellers ret differentierede, interesser for skriveri, byens puls, børnemode og historie på én gang.

Få det hele med Facebook - Bloglovin' - Instagram

Ingen kommentarer