Trættende historielæsning
Kender I det der med, at man har læst en historie højt for ens børn så mange gange, at man på det nærmeste har det som om, at det er fysisk umuligt for ens mund at læse de samme ord op så meget som een enkelt gang mere? Og ikke nok med, at man skal læse de samme ord højt, man ved også, at man skal svare på nøjagtig samme spørgsmål eller svare bekræftende og/eller afvigende på samme konstateringer igen og igen på nøjagtig samme tidspunkter i historien.

Sådan har jeg det med denne udgave af Tornerose for tiden. Det er den eneste historie Ida vil have læst, og hun har nu hørt den så mange gange, at hun er begyndt at rette mig, hvis jeg kommer til at afvige det mindste fra det skrevne (hvilket selvklart også fjerner enhver mulighed for at afkorte historien på nogen måde). Og vi er altså nede i detaljen her. Fx rettede hun mig, da jeg læste "...og kongen og dronningen, der lige var kommet hjem.." til "ej, mor, de var netop kommet hjem".

I morges tog Ida så selv bogen og "læste" hele Tornerose historien højt fra ende til anden, stort set ordret, side efter side...

M Å  F I N D E  N Y T  L Æ S E S T O F!

Gode anbefalinger til gode historier for en 6-årig modtages med kyshånd. Vi har bl.a. været igennem Roselil-serien, Maddicken, Ronja Røverdatter, Mio min Mio, Brødrene Løvehjerte, Tonje Glimmerdal og Blåfolket.

8 kommentarer

 1. Jeg har mest læst billedbøger fra biblioteket - så kan de afleveres inden man får pip af dem (herhjemme er det en bamse og kylling bog, som jeg forsøgte at undgå at læse IGEN) :)

  Ellers så synes jeg Dyrene i Hakkebakkeskoven og Ole Lund Kirkegaards er gode :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har prøvet lidt Ole Lund Kirkegaard uden held, men deres far er lige begyndt at læse Albert for Eva, der godt gider det. Måske der er forskel på, hvem der læser og hvad de gider høre? ;)

   Slet
 2. ;0) Ja, det lyder lidt bekendt..
  Herhjemme har vi læst bøgerne om "Hullerikkerne" af Josefine Ottsen og lige nu er vi igang med bøgerne om "Det magiske hus i træet" af Mary Pope Osborne. Måske er det også noget for jer.. God læselyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne meget vel været noget. Der var stor begejstring for Roselil, der jo også er af Josefine Ottesen, så den vil jeg helt klart prøve mig med :)

   Slet
 3. Bøgerne om Vitello - de er skrevet af Kim Fupz Aakeson..... De er så sjove også for voksne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem fik vi faktisk anbefalet et andet sted også for nyligt kommer jeg lige i tanke om. De lyder ret sjove synes jeg.

   Slet
 4. Vi er i gang med første del om pigen Børste af Anette Bjergfeldt. Jeg kendte ikke til bøgerne (der er vist tre i serien) for bare en uge siden, men vi var kommet afsted i sommerhus uden højtlæsning til den 6-årige. En hurtig søgning på Mofibo og vi fandt Børste, som er blevet taget meget godt imod af min pige på samme alder som din Ida. Børste er dog ingen prinsesse-pige, men det er kun forfriskende synes jeg.

  Håber I finder nogle nye bøger som både børn og forældre nyder at læse.

  Vh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, det lyder da meget godt - vi er bestemt heller ikke til prinsesse historier - ikke udelukkende i hvert fald :)

   Slet