Mal-selv-invitationer

Med den nye SFO-tid, tager vi også hul på et helt nyt kapitel i vores familieliv; børnefødselsdage! Dem har vi ikke endnu haft fornøjelsen af at prøve på egen krop - hverken med gæstende eller besøgende børn. I børnehaven har de gjort det på en lidt anden måde, hvilket jeg har været yderst tilfreds med. Det er mega grænseoverskridende at skulle invitere "fremmede" børn i flok ind i vores hjem. Og da det oven i købet er på min datters vegne, føler jeg et ekstra stort pres for at hun som minimum føler det som en succes og en dejlig oplevelse - også selvom vi voksne så ligger underdrejet under hele festligheden. Alene den logistiske planlægning kan give mig begyndende sved på panden. Men nu gør vi det bare. Vi lukker øjnene og kaster os hovedkuls ud i den del af forældrelivet og vokser med den udfordring det nu må blive (eller ikke blive).


Vi er startet i det små - invitationerne. Et oplagt sted at begynde, hvis jeg selv skal sige det. Vi har i et par dage haft godt gang i at farvelægge de sjove mal-selv-invitationer fra OMY Design & Play. Et superhyggeligt projekt at lave sammen og en god måde at inddrage den kommende børnefødselar selv i kreeringen af invitationerne, der ender med at få et fint og meget personligt udtryk, der kan variere meget, alt efter hvem der har stået bag farvelægningen.


Til selve fødselsdagen har jeg tænkt mig at bruge dækservietterne som et kombineret dekorations og underholdningsindslag for børnene. Og så en hel masse andet jeg ikke har fået udtænkt helt endnu...

3 kommentarer

 1. Et godt råd fra én, der nu har holdt MANGE børnefødselsdage. Spring over, hvor gærdet er lavest. Du lyder som om du er godt i gang med at sætte gærdet op i højden.

  Du og din pige skal selvfølgelig lave de sjove og kreative ting sammen, I finder passende og SJOVE. Men lad det ikke vælte dig, at alt skal være perfekt. Jo højere gærdet er sat, jo nemmere bliver I skuffede og stressede.

  Lad børnene lege selv det meste af tiden. Lav måske en skattejagt, lad dem dekorere kage selv, men undgå det store forkromede, stressende sjov, som du ikke kan nå at nyde. Din datter er formentlig gladere for sin fødselsdag, hvis du er glad og afslappet.

  Det lyder helt som en opsang, men er ment som et kærligt skub fra én, der allerede har været stresset og har sprunget over høje gærder for os begge. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar - er helt med på ikke at få slået for stort brød op. Min største bekymring tror jeg også mest skyldes, at jeg/vi slet ikke kender disse nye børn særlig godt. Derfor er det nu også endt med, at vi invitere børn fra vores vennekreds til børnefødselsdag i stedet, deler ud i skolen og så venter til næste år med at invitere dem hjem fra skolen. Det passer os meget bedre kan jeg mærke :)

   Slet
 2. Sikke nogle fine fine invitationer. Dem skal jeg helst klart huske, selvom der er mange mange år til sfofødselsdage her :)

  SvarSlet