#Sprogblomster

Som alle andre børn får Ida og Eva en gang i mellem formuleret nogle fantastiske ting, der fortjener at blive gemt til eftertidens minder.

For Idas vedkommende er det sande sprogblomster, der bærer tydeligt præg af at blive stimuleret ikke bare fra os voksne, men også fra diverse tegnefilm med et noget mere teatralsk sprogbrug.Der lyder derfor ikke sjældent sådanne sætninger fra Idas mund:

Vi må gøre alt, hvad der står i vores magt!

Morfar, du skal bare vide, at jeg er altså bekymret for om broen vil briste (da Ida kørte i bil med morfar over Storstrømsbroen)

Tak for mad, jeg fryser altså så meget, at jeg næppe kan bære min tallerken over...

Jeg ville sætte stor pris på, hvis vi var der nu (fra en småkøresyg Ida på bagsædet)

Jeg gik rundt med tasken på i byen, så de andre troede jeg var en rigtig skolepige. Men der tog de grundigt fejl! (da Ida fortalte mig i telefonen om sit skoletaske indkøb med mormor og morfar)

Og så er der det med ord-betydningerne. Den anden morgen tog jeg matchende undertøj på, hvortil Ida kommenterede; mor - dine underbukser og babser rimer!

Mor til en legekammerat i børnehaven: Har du været på Den Blå Planet Ida?
Ida (lettere forundret): Nej, jeg har faktisk kun været på den her planet.For Evas vedkommende er det mere hendes verdensopfattelse, der kommer til udtryk i fantastiske guldkorn:

Mor, ved du hvorfor jeg øver mig i at fjolle? - Det er fordi, når jeg bliver voksen og bliver en ægte mor, så vil jeg være sådan en rigtig fjolle-mor!

Mormor: Har du lært at puste balloner op med næsen af ørelægen?
Eva: Nej, det kom bare pludselig ud af munden på mig
(Red.: Eva har været til ørelægen og skal forsøge at trykudligne noget væske i mellemøret vha. en ballondims man skal puste i med næsen)

Først kom Ida ud af din mave - og så kom jeg. Det er derfor jeg er sådan en sløv banan...

Det er mere end almindeligt sjovt, at høre hvordan børn (og især ens egne) eksperimenterer med ordene og hele tiden udvikler deres sprog. Jeg ville ønske jeg kunne huske mange flere af alle deres sprogblomster, men til at begynde med er disse i hvert fald blevet foreviget for eftertiden nu.

3 kommentarer

 1. Haha herhjemme har min kæreste en datter på 4 som den anden dag udbrød med det kærligste smil: lillesøster du ser skrækkelig ud.
  Da far skulle cykle på job kiggede hun på ham og sagde: jamen drenge kan jo ikke cykle 😀

  SvarSlet
 2. Haha herhjemme har min kæreste en datter på 4 som den anden dag udbrød med det kærligste smil: lillesøster du ser skrækkelig ud.
  Da far skulle cykle på job kiggede hun på ham og sagde: jamen drenge kan jo ikke cykle 😀

  SvarSlet
 3. Skønne billeder Mia :)

  SvarSlet