#Havdyr, Havdyr, Havdyr
I meget god forlængelse af det med alle hvalerne, blev Ida, min niece Asta og jeg sidste søndag gjort meget klogere på havdyr til en brunch hos Lahme Kommunikation i anledning af Dansk Supermarkeds lancering af en ny omgang dyrekorts-samleri. Sidste år var det med alle mulige slags dyr, men i år er det helt specifikt med de flotte havdyr. Og hvem bedre til at fortælle en masse spændende ting om disse end Anders Kofoed - den seje havbiolog?
Og nu sagde jeg "flotte havdyr", men der er faktisk nogle virkelig ret så grimme bæster i mellem. På Anders' top 3 lå den fede søko, en klammo vampyrål og den overdrevet ucharmerende havtaske, der blev den absolutte vinder i kategorien "Verdens grimmeste havdyr". 

Så det kan altså godt være, at ikke alle havdyr er lige flotte og dekorative, men fascinerende, det er de stort set alle sammen. Vidste du fx at en blåhval kan have 250 ponyer i sin mund? Eller at der findes en lillebitte reje, der kan knipse så hårdt, at vandet omkring dens kløer bliver varmere end solens overflade? Eller at verden ældste dyr er en musling, man skønner til at være omkring 250 år gammel?

Men de flotte og dekorative havdyr, dem er der nu alligevel mange af. Heldigvis.Vil du også beriges med viden om og fascineres af havdyrenes verden, kan du samle kort med dyr og info hos Føtex, Bilka og Salling frem til den 8. maj 2015.

Ingen kommentarer