Tilbage til maskinerne

Indlægget her er skrevet i samarbejde med Politikens Forlag.


Jeg har fået lyst til at få gang i mine symaskiner igen. De har holdt stille i noget tid, for jeg har ikke rigtig haft lyst og er ej heller blevet inspireret til, hvad jeg skulle lave - noget der ligesom hænger sammen. Siden efteråret har jeg stort set kun haft gang i noget med garn, først et rombetæppe og nu har jeg netop færdiggjort en cardigan til mig selv. Et par store projekter, der har passet godt til sofaen. Det er sjældent jeg har strikket (eller hæklet) noget til mig selv, der er større end et halstørklæde, men denne cardigan er blevet så meget OK at jeg har mod på flere projekter til mit eget klædeskab.At skulle sy noget tøj til mig selv er ikke noget jeg er så erfaren i. Det er bare 100 gange nemmere at sy tøj til børn. Det er i en mere overskuelige størrelsesorden og lettere at få til at få en ordentlig pasform. Specielt det med pasformen, er det jeg oftest bøvler mest med, når jeg en gang imellem har syet til mig selv.

Ikke desto mindre har jeg mod på det nu. Til hjælp og inspiration har jeg fået denne fine sybog af Tilly Walnes, der netop er udkommet fra Politikens Forlag. Det er en vaskeægte DIY sybog, skrevet af en engelsk blogger-pige. Jeg har læst lidt i bogen allerede og kan se den starter helt fra scratch med overskuelige gennemgange af basale ting, der er gode at vide, når man først vil til at lære at sy. Herefter kan man arbejde sig slavisk gennem bogen og dens syskole og stille og roligt arbejde sig op fra nybegynder til rutineret syerske). Selv er jeg ingen nybegynder ud i syning, men det betyder ikke at jeg mestre alle teknikker, så jeg er begyndt med at bruge bogen som et opslagsværk, hvilket den også nemt kan.


I dag har jeg været i Stof2000 og handle ind til en kjole fra bogen, der bliver mit første projekt efter et mønster fra den og jeg er ret spændt på både resultatet, men også selve arbejdsprocessen. Jeg er gået efter en sikker grå farve, da jeg selvfølgelig går optimistisk til værks og satser på kjolen bliver brugbar, og så skal den jo gerne kunne blende godt ind i den øvrige garderobe. Når jeg er blevet lidt mere modig kaster jeg mig måske ud i noget med både farver og mønstre.

5 kommentarer

 1. Glæder mig til at følge dit projekt. Jeg har også fået samme bog og har lige syet Megankjolen. Viser den frem på bloggen inden så længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også den kjole jeg skal lave - er ikke kommet videre med den endnu...Men har lige været inde og se din, virkelig flot :) Håber også min bliver god.

   Slet
  2. Mange tusind tak, er sikker på at din også bliver rigtig fin.

   Slet
 2. Jeg fik bogen i julegave. Jeg elsker den. Der er så mange fine mønstre, der bare paser ind i de flestes garderobe. God fornøjelse med bogen og syningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, synes også det er en fin bog :)

   Slet