Step-by-step tegninger

Jeg har altid været meget glad for at tegne og jeg kan huske, at jeg som barn fandt sådan nogle step-by-step bøger på biblioteket, der pludselig gjorde mig i stand til at tegne alt muligt. Det var fantastisk! Sådanne bøger findes stadig, har jeg set, men de er lige en tand for avancerede endnu, til mine pigers (omend meget fremlige) tegneegenskaber. De er dog begge ovenud glade for tegne også. Og jeg har nu fundet den perfekte step-by-step tegneudgave til dem. Det passer perfekt til deres niveau og de tegner løs og i stedet for at lade sig begrænse (som man måske kunne tro sådan nogle faste skabeloner ville gøre), oplever jeg i stedet at de har kreativt mod (eller hvad man skal kalde det) til at kaste sig ud i flere og flere anderledes tegninger end de ellers plejer at lave.

Sættet er fra Djeco (som bare laver de mest fantastiske ting - tror jeg vist jeg har slået fast før) og fåes både i en piget og en mere drenget version. Kortene de skal tegne efter er enkle at følge og er farveopdelt i 3 forskellige sværhedsgrader. Man kan enten lave tegningerne på almindeligt papir eller øve sig en masse gange på den tavle der følger med, hvor man nemt kan viske ud og tegne igen og igen. Sidstnævnte er ret smart og sparer en del papir - i hvert fald herhjemme. Det gør det også til en oplagt underholdning til at have med på ferie.

Og apropos ferie... Om ikke alt for længe drager vi en tur på charterferie (uhhf, hvor jeg glæder mig) og i den forbindelse er jeg ved at samle lidt underholdning sammen til pigerne. Både noget der kan underholde på flyrejsen og på selve opholdet. Det er virkelig hyggeligt at gå og finde på og samle sammen og jeg synes jeg indtil videre har fundet på et par gode ting, som jeg selvfølgelig vil dele med jer i nærmeste fremtid. I mellemtiden kan I også se, hvad vi på mit arbejde har fundet frem af gode idéer til ferie-/rejseunderholdningen.


6 kommentarer

 1. Dejligt når børnene har interesse for tegning. Mine børnebørn tegner også og jeg har nu set efter de skabeloner du omtaler på Djeco´s hjemmeside, er det det, der kaldes "skabeloner" ?
  I øvrigt tegner jeg stadigvæk, allerhelst croquis, men også portrætter ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lavet link til, hvor du kan købe dem i teksten (http://www.karrusella.dk/gaveideer/ting-til-rejsen/3414/djeco-step-by-step-tegnesaet-josephines-verden). Skabelonerne er noget andet, hvor man tegner ved at lægge skabelonen over og så tegne i hullerne.

   Slet
  2. 1000 tak, jeg vil straks bestille, så er her noget nyt, når de kommer på besøg næste gang
   Hilsen Pia,

   Slet
 2. Genialt! Det er lige noget for min ældste dreng. Tak for tip.

  SvarSlet
 3. Hvor er det smart. Det må straks på ønskelisten til ungerne. Tak for link

  SvarSlet