Årets solhatteDet er efterhånden blevet fast tradition med en tilføjelse af minimum 1 ny solhat til pigernes sommergarderobe hvert år. Og i år er ingen undtagelse. Jeg har efterhånden lavet en del solhatte som disse i varierende størrelser. Alle efter mit gode gamle Elsebeth Gynther snitmønster. Jeg laver dem i 2 lag og er jeg sirlig nok, bliver de også fine nok til at kunne bruges med begge sider ud af. Dem jeg synes har/er bedst, er dem jeg har lavet i Liberty og så med en tynd bomuld som inderstof. Almindeligt bomuld bliver lige lidt for stift til min smag, specielt når det er 2 lag. Og der er jo tale om en solhat, så den må gerne være lidt let og lækker at have på hovedet en varm sommerdag.

Dette års hatte er derfor også i fine Liberty-prints og begge med en tynd bomulds-voile på indersiden, så de er ekstra lette og bløde i det.

Sidste års hat kan du se lige her - tænk, at det kun er et år siden. Synes Eva ser så lille ud i forhold til nu. Og den aller første jeg viste frem på bloggen kan ses her - og det vil jeg slet ikke begynde at forklare, hvor lang tid siden det føles som, med den lille Ida-mus, der poserer på de billeder.

10 kommentarer

 1. Hvor er det en fin solhat!
  Og ja, børnene bliver hurtig større, særlig når man kigger lidt tilbage i tid på bloggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? , men bliver så bare ekstra glad for, at jeg har bloggen til at kigge lidt tilbage på :)

   Slet
 2. Hvor er de søde, jeg tror jeg vil prøve dette mønster, det ser ud til at der er mere stof i skyggen end der er i Stof 2000's

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender ikke Stof2000's mønster, men denne her er dejlig fordi den har så god bred skygge bagtil og ikke så meget for til (hvilket man let selv kan justere)

   Slet
 3. synes du skyggen for til er stor nok, jeg synes den virker meget lille umiddelbart? jeg ha selv haft gag i en men er stoppet halvvejs da det gik op for mig at den var klippet i for lille størrelse piv piv

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg forsøger altid at gøre skyggen for til lidt bredere end mønstret anviser. Tror også jeg har fået lavet Idas hat lige en tand for lille, det er så øv!

   Slet
 4. Så fine må jeg spørge om du har sat elastik i

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Disse her er uden elastik, men i mindre størrelser har jeg sat nogle cm elastik i nakken.

   Slet