Dametur til Krakow
I sidste uge var jeg på den dejligste dametur med min mor, moster og kusine til fantastiske Krakow i Polen. Og umiddelbart, når man siger Polen, tænker mange måske på beton, kål, dumblings og andre lignende ikke så farverige oplevelser. Men Krakow viste sig at være alt mulig andet end lige netop det og vi nød det i fulde træk i de 20+ grader vi oven i hatten var så heldige at blive mødt med dernede.

Krakow er en dejlig lille perle, hvor man let kan gå fra den ene ende til den anden, hvilket vi gjorde op til flere gange. Aller bedst var det at traske rundt i den jødiske bydel Kazimierz, og gå på opdagelse i alverdens sjove, skæve og fine butikker. Det blev til en del skøn og spøjs shopping og oftest lidt af begge dele på samme tid. Det var virkelig befriende at besøge en større europæisk by, der ikke bare indeholdt alle de samme slags kædebutikker, som man efterhånden møder ligegyldigt, hvor man ellers rejser hen.

Maden kunne vi heller ikke klage over og specielt ikke priserne. Den absolut dyreste restaurantregning vi kunne slæbe den op på, lød på omkring 800 DKK, og så havde vi også fået 4x drinks før maden, 5-6 slags tilbehør, vin, vand og de dyreste bøffer på menukortet...

Simpelthen så ubeskriveligt dejligt med sådan en lille forårsferie til at blive tanket godt op på oplevelser, overskud og ovenud skønt selskab.

2 kommentarer

  1. Åh hvor jeg dog misunder dig. Jeg gad godt have sådan en lille "forskudsferie". Det er dejlige billeder du har fået taget og jeg giver dig ret Krakow er en flot by, specielt den gamle del med klokkespillet og den lille "et eller andet" der kommer ud når kirkeklokkerne slår. Jo jo, jeg har skam været det, men det var bare lige da muren i Berlin var ved at falde, og jeg lover dig der var der ikke meget man kunne købe dernede. Måske jeg skulle overveje en tur igen, tak for kikket :-)
    Kh Camille.

    SvarSlet
  2. Jamen det var også bare så godt og så tiltrængt, og jeg må sige at Krakow virkelig var en positiv oplevelse og mon ikke der er stor forskel fra nu og tilbage i slut 80'erne? ;)

    SvarSlet