Udklædningshjørne og noget om legetøjssortering
Op til Evas fødselsdag var mit projekt at gøre dukketøj og -tilbehør mere tilgængeligt for leg, hvilket har været en god succes, for begge pigers dukkeleg faktisk. Nu har jeg så kastet mig over udklædningstøjet. Det lå før altsammen i én kasse, bortset fra de største par kjoler, der hang på bøjler på skabshåndtaget. Udklædningstøjet er noget af det, der bliver leget allermest med og de har efterhånden også en rigtig god samling. For at gøre det endnu lettere og overskueligt at komme til at lege med, har jeg indrettet et lille udklædningshjørne, hvor alle kjoler og kostumer nu hænger fremme på et garderobestativ fra IKEA. På hylderne ved siden af står alle udklædningsaccesories klar; hårpynt, bånd og en kasse med hatte, tørklæder og sko. Det er blevet ganske lækkert og ikke mindst overskueligt og jeg har nu endnu mere lyst til at lave endnu flere fine kostumer til deres udklædningssamling.

Jeg har det generelt sådan med legetøj til mine børn, at de behøver ikke have en hel masse forskelligt, til gengæld skal det de har, være noget ordentligt, let tilgængeligt og klar til leg. Det betyder blandt andet, at jeg rydder rigtig meget op i deres ting, sorterer og skiller mig løbende af med smådims, der ikke rigtig kan bruges til noget alligevel (ikke noget der bliver mindre af i takt med de vokser, skulle jeg hilse at sige). Bevares, mine børn får lov at rode igennem og får også lov til at hjælpe med at rydde op. Men med et par ugers mellemrum vender jeg bunden i vejret på kasserne med legetøjsmad, dukketing, puslespil og udklædning og får det hele sorteret og ordnet. Det lyder måske lidt OCD-agtigt (og er det måske også?), men det gør altså en forskel i forhold til, hvor meget mine børn gider lege med de forskelligt ting. Noget af det mest uoverskuelige jeg ved, er kasser overproppet med legetøj, der så er blevet skubbet over i et hjørne. For hvem får, helt ærligt, glæde af det?

8 kommentarer

 1. Du er for sej. Du får det gjort som jeg kun får tænkt at jeg gerne vil gøre

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det føles også bare så godt at få gjort sådan nogle ting og legetøjet får altså bare en helt anden værdi på denne måde :)

   Slet
 2. Jeg har det på samme måde, men desværre får tiden mig til kun, at gøre det en gang hver anden eller tredje mdr. Til gengæld ryger der så en helt pose ud pr gang! ;)

  Kram
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ok, hånden på hjertet, nogle gange går der nok også mere end et par uger i mellem herhjemme :) Men det føles bare godt, at der ikke ophober sig ting og sager i bunden af legetøjskasserne :)

   Slet
 3. Heldige piger, at de har et helt udklædningshjørne. :) Jeg er helt enig i dine tanker omkring tilgængelighed og legetøjsmængder. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ikke? Det er lige sådan noget jeg selv ville have elsket at have som barn :) Og ja, som med så meget andet synes jeg altså at kvalitet tæller SÅ meget mere når det gælder legetøj, frem for kvantitet :)

   Slet
 4. Så lider jeg af den samme OCD... Jeg elsker også at sortere deres legetøj... i håbet om at de lærer fordelen ved at hver ting har sin plads... ;-) God ide med tøjstativet til kjolerne - den snupper jeg straks... Så skal jeg bare på bøjlejagt! ;-)
  KH Maria

  SvarSlet
 5. Hvor ser det bare fint og ordentligt ud- jeg er vildt misundelig- men hvornår tager du tiden den den oprydning? Her bliver det ikke på hverdage, for fra 17-20 står der ikke lige børneværelse på¨programmet- og i weekenden synes jeg ofte tiden går med meget andet- men det ville måske være mere overskueligt hvis jeg kom igang :-) Tak for inspirationen :-)

  SvarSlet