Dukkeudstyr #1: Kufferter med tøj


Knapt har støvet fra juleræset lagt sig og så er jeg på vej i fødselsdagsmode. Her om 3 ugers tid fylder lille Eva nemlig 3 år. Jeg ender altid med at gå en lille smule i selvsving over mine børns fødselsdage - på den gode måde, altså. Denne gang er ingen undtagelse og mit helt store fødselsdagsgaveprojekt til Eva, er at give hende muligheder for bedre dukkeleg.

Ida har tidligere leget en lille smule med dukker, men det har aldrig sådan rigtig optaget hende (nogle af jer kan måske huske den dramatiske historie om Dudde's forsvinden) og der er derfor heller ikke gjort så meget mere ud af dukkeudstyret end at de har en dukkeseng og en dukkevogn til rådighed.


Eva derimod er en sand dukkemor, der trøster og mader, putter, pusler og læser historier for sine dukker. Og det har derfor længe ærgret mig, at jeg ikke har fået organiseret lidt bedre rammer for hendes dukkeleg. Hun kigger fra tid til anden i kassen med dukketing, men det er en underlig og tilfældig samling af for stort og for småt dukketøj og ting der ikke rigtig hører til nogle steder. Men nu har jeg tømt kassen (til Evas store undren) og ryddet ud i det, der ikke duede til noget. Og så har jeg fundet en pose frem med gammelt dukketøj fra min egen barndomstid, som jeg for flere år siden har fået af min moster, men bare ikke har kunne tage mig sammen til at få kigget på. Alt dette har jeg sorteret, vasket, strøget og repareret og pakket ned i 3 kufferter, der hver svarer til en af de 3 størrelser dukker vi har. Lige klar til at give Eva i fødselsdagsgave.

Næsten alt tøjet er fra min egen eller min kusines dukketid og er for størstedelen syet af min moster eller min mor. Der er virkelig nogle fine ting i mellem og det er da lidt hyggeligt, at Evas små dukkebørn nu også kan trække i samme garderobe.

Kufferterne har jeg købt som et samlet sæt hos LirumLarumLeg og de fåes i flere forskellige farver.

13 kommentarer

 1. Så flott det ble. Min datter på tre år er også glad i å leke med sine dukker. Det er så hyggelig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ret hyggeligt og kan være ret så underholdende at iagttage ;)

   Slet
 2. Sikke noget lækkert dukketøj- og hvilken god ide! :)

  SvarSlet
 3. Hvor er hun da heldig din lille Eva, der får tre kofferter med så fint dukketøj! Og hyggelig at det er gemt og at det kan bruges af næste generation:)

  SvarSlet
 4. Ja jeg synes virkelig også det er hyggeligt og har været et hyggeligt projekt for mig også så det er jo ren win-win :)

  SvarSlet
 5. Det er en rigtig god ide at lade arve tøjet være en gave. Det er rigtig fint tøj :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak, er også blevet SÅ glad for det jeg har fået lavet :)

   Slet
 6. Sikke noget lækkert dukketøj. Min farmor strikkede en masse tøj til min dukke da jeg var barn, det er hos mine forældre, så pigerne kan lege med det når vi er der!
  Men det er ret sjovt faktisk, Nanna vores store pige har aldrig leget meget med babydukker herhjemme i hvertfald, men Freja på 2 1/2 slæber rundt på søsters og sin egen dukke (hun fik det store udstyr i julegave, pga. hendes store interesse i Nannas) . Jeg drømmer også om at lave en ordentlig bunke tøj til hende.... Indtil videre klæ'r hun dem bare af, og putter bleen af og på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes faktisk tit jeg hører om, at det først er lillesøster, der bliver glad for dukker ;) Måske storesøstre har fået nok af rigtige babyer i deres småsøstrer :)

   Slet
 7. Hvor er det en god idé og skønt med en helt unik garderobe til dukkerne :)

  SvarSlet
 8. Hvor er det en god fødselsdagsgave! Jeg er selv gået i gang med at sy til min datters dukke og synes det er rigtig hyggeligt.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 9. Det er altså en fin ide at få det sorteret på den måde... her er det hele blot stuvet sammen- dog sorteret i det til barbie og det til de andre dukker for sig- men det bliver vildt rodet i de store kasser....

  SvarSlet