Vi suser videre...


December måned er suset af sted og nu er det allerede årets sidste dag og lige nu føles det også som om hele 2013 er suset af sted. Og dog. For der er alligevel sket så utroligt meget både med os og i særdeleshed med vores børn i løbet af året. 2014 forventer jeg, at der kommer til at ske endnu mere i for både børn og voksne, og jeg har virkelig store forventninger. Og det er lige om lidt. Det nye år er lige rundt om hjørnet. Vi suser videre ind i 2014...

Rigtig godt nytår!

Julefreden

Vores jul er forløbet så fint og fornøjeligt som vi kun har turdet håbe på! Maden var vellykket og i rigelige mængder. Både børn og voksne hyggede sig. Og der var ingen sure miner eller nedsmeltninger hos pigerne, trods store mængder af gaver og konfekt og langt overskredne sengetider. Tværtimod var de så sukkersøde, taknemlige og velopdragne, at det nærmest hvinede lidt i tænderne. Så ved midnatstid da alle gæster var kørt og børnene puttet, gav Jesper og jeg hinanden en high-five og roste os selv for en vellykket debut som juleværter.

I går var vi selv gæster til julefrokost i min familie. I dag slapper vi af og får for alvor indviet julegaverne. Efter frokost tager Ida og jeg ind og ser Frost, mens Eva og Jesper får sig en velfortjent og tiltrængt middagslur.

Indtil videre er dette en af de dejligste juleferier jeg kan huske.

Glædelig jul!


Et stort og rungende glædelig jul skal lyde her fra mig til jer. Håber vi alle får nogle skønne juledage.

Vi ses på den anden side.

På juleaftensbordet


Til vores borddækning her juleaften, har Ida, Eva og jeg lavet fine og lidt funky servietnisser. En idé vi fik fra et afsnit af Shane juler.


Man kan da kun blive i godt humør af at komme til bords med disse, ikke sandt?

Den øvrige pynt bliver med afdæmpet og med enkle pink tulipaner i små keramikvaser.
Det hele står nu klar og venter på at pynte blandt maden og gæsterne i aften. Og ihh, hvor vi glæder os...

Kræmmerhuse

Vi (læs: jeg) er åbenbart ikke helt til at stoppe igen med det der hjemmelavede julepynt. Nu er det dog ved at være sidste udkald. Af to grunde. 1: det er jul i morgen. 2: Jeg har brugt alle limpatronerne til min limpistol. Jeg havde ellers lige købt en hel pakke...

Det sidste jeg nåede at få produceret, er nogle små kræmmerhuse. Det gik nemlig op for mig, at vi slet ikke har en eneste ting på træet til at fylde knas i. Ikke at det er noget vi normalt plejer at gøre noget synderligt ud af. Men den anden dag skulle jeg forklare pigerne, hvorfor man synger "...siden skal det spises". Og så var det jo oplagt, hvis det kunne demonstreres med noget at spise fra vores eget træ. I går så jeg nogle vildt fine kræmmerhuse fra Vickis hånd og blev (endnu en gang) inspireret af hende til at lave mine egne.


Jeg har lavet nogle af dem i tapetrester jeg har fra byttehandler tilbage fra Bloglands "unge dage" - det er ret hyggeligt. De andre har jeg lavet i samarbejde med Ida og Eva, der her til morgen havde fået sådan nogle gnubbe-mærker af Nissen, som vi brugte til at dekorere et par kræmmerhuse med.Så skal det blive spændende at se, om der er nogle der opdager, når der kommer knas i de små kræmmerhuse i løbet af i morgen...

#pralerierjul

Instagram har jeg lavet et hashtag'et #pralerierjul. Søger du på det, kan du se et lille indblik i min og familens julerier og juleforberedelser, små som store. Blandt andet billederne fra collagen her.

Pynten på træet
De sødeste små englebasser jeg kender, svæver også omkring på træet.

Kogle og grangren genforenet på skønneste vis.

I år blev året, hvor jeg endelig lærte at flette julestjerner.

Personligt er jeg stået helt af overfor marmor-trenden, men en enkelt stjerne fra Ferm i marmor-look kunne det lige blive til. Blot for at markere 2013 som return-of-marmor-året ;)Vores juletræ i år er 2,5 meter højt og når helt op til loftet. Vi måtte klippe lidt af toppen, for at kunne sætte stjernen på.
Vores juletræ i år er fyldt med det fineste pynt. Noget er fra sidste år, noget har vi fået i gave og noget er købt i år.
Vi har også måtte lave en masse ny pynt, for at få fyldt træet godt op.
Lyskæden mangler stadig. Den vi havde var for lille til det store træ.
Men pakkerne, de ligger allerede klar og vi har allesammen lovet ikke at smugkigge.

Peberkagehus

Vi har fået en ny tradition i vores familie. Det er min søde norske svigerinde, der har bragt den her til og jeg synes det er vildt hyggeligt. I starten af december fik hun samlet 6 af familiens børn til at lave deres eget peberkagehus. Hun havde bagt alle delene til husene på forhånd og så skulle børnene ellers komme med deres eget slik og så ellers pynte løs. Og det forlyder, at der faktisk ikke blev spist ét eneste stykke slik mens pyntningen stod på! Kæmpe respekt til svigerinden!
Nu står så dette fine peberkagehus og pynter hjemme hos os, lavet af Ida og Eva i fællesskab. Traditionen er så, at man lader det stå indtil nytår, hvor man tager en kødhammer og smadrer huset og først herefter må man begynde at spise af det. Det var lidt svært for Ida og Eva og accepterer til at begynde med. Men nu står det der bare og de har vist affundet sig med, at det er sådan det er.


Peberkagehjertet, som blev lavet samme dag, har vi til gengæld aftalt, at vi må spise allerede juleaften.

Juledekorationer

Da min mor oprindeligt er udlært blomsterdekoratør, har der altid været masser af juledekorationer (og alle mulige andre slags blomsterdekorationer) i mit liv. Men selvom jeg synes de er kan være flotte og jeg selv er en meget kreativ person, så har det aldrig rigtig fanget mig at lave dem selv.

Nu er mine børn heldigvis blevet store nok til, at de kan stå for at lave årets juledekorationer. Så efter en weekend hos mormor og morfar i starten af december kom de hjem med disse flotte juledekorationer.Ida har lavet den til kalenderlyset og jeg må sige jeg er imponeret over hendes stramme linje i den afstemte farvesammensætning og valg af pynt


Eva har været lidt vildere i sin farvesammensætning, men har til gengæld valgt kun at have 3 forskellige slags pynt i sin dekoration.

 I den sidste lille ekstra dekoration er Eva gået all-in på glimmerlooket.

De sidste julegaver?

Ja, jeg er jo så hende den irriterende type, der allerede i mandags kunne sætte flueben ud for indkøb af ALLE julegaver inklusiv alle pakkelegsgaver, mandelgaver, værtindegaver osv. Og ja, jeg siger det faktisk for at prale, for det føles saftsusseme skønt! Specielt set i lyset af, at vi i år skal holde vores første jul her hjemme og lystigt kan bruge de næste dage op til jul på indkøb af mad og drikke til den 24. og lige få styr på det med anden, saucen og de brune kartofler.

Men er du af den type, der stadig liiige mangler de sidste par julegaver (eller dem alle sammen) og inspiration til samme, så har jeg i hvert fald selv fundet lidt af årets gaver hos Billigvoks.dk - både til hende og til ham. OBS: Hvis du bestiller inden i morgen (fredag d. 20. dec. 2013) kl. 18 er du garanteret levering inden jul.

God brug af digitale billeder #4: FotokalenderEn fotokalender må vel siges at være en evigt oplagt julegaveide. Personlig og anvendelig for modtageren og for giveren er det sjovt at bladre gennem det forgangne års fotoarkiv og udvælge nogle af favoritterne til kalenderen.

Selvom det er en oplagt gaveide, har jeg for første gang i år prøvet at lave en fra pigerne, som de har givet deres morfar, der havde fødselsdag for en uges tid siden. Jeg har lavet den hos Pixum, der lige nu giver 20% rabat på alle fotokalendere.

Siden vi blev forældre har vi desuden også hvert år lavet fotobøger fra Pixum, med billeder af pigerne fra året der er gået, hvilket også altid plejer at være et gavehit hos bedsteforældrene.

Headpiece


Det var kærlighed ved første blik, da jeg første gang så det fine indianer-headpiece hos Mette på Carlas Café. Jeg har bare ikke rigtig kunne finde det og så har jeg glemt det lidt igen. I går stødte jeg tilfældigvis på det igen her og forelskelsen blev igen vakt til live og ligeså hos Ida, der også så det. Men jeg må så også indrømme, at det gjorde nærigheden også, da jeg så prisen på det!

Var penge ikke noget problem havde jeg helt sikkert købt det på stedet. Men sådan er det desværre ikke for tiden. I stedet har jeg været i Panduro og en tur i hjemmelagret og efter en svingom med symaskine og limpistol har jeg fået lavet min helt egen indianer-headpiece.

Det er tiltænkt Ida, men nu da jeg selv har stået model med det på, tænker jeg, at det faktisk vil være ganske fint som Nytårs-hovedbeklædning til voksne også.
PS: Til gengæld kan jeg godt nu, forstå den lidt pebrede pris, for det kræver alligevel et vist håndarbejdssnilde og tid, for at få det fine resultat. Er du ikke selv så fingernem kan du købe Wovenplays fine headpiece hos Lille Figaro blandt andre.

Printic vinder og en lille DIY

Printic vinderen blev Fr. Grud! Stort tillykke, jeg håber du kommer godt i gang med app'en med de 8 første print og får spredt en masse billed-kærlighed! Send mig en mail, så jeg kan maile dig din rabatkode.

Til alle jer andre kan jeg kun give min varmeste anbefaling til også at komme i gang med app'en. Det er nemt, det er sjovt og det varmer, hvor de kommer frem. App'en kan hentes her.

Her er et eksempel på, hvad man også kan lave ud af printene.