Hjemmelavet is


I weekenden har jeg, blandt meget andet, haft gang i mit lille ismejeri. Når først jeg går i gang med at lave is, kan jeg godt have svært ved at begrænse mig i forhold til smagsvariationer, fordi jeg synes der er så uendeligt mange lækre ting, der kunne tænkes at smage godt sammen i en omgang stivnet fløde. Jeg holdt mig i weekenden dog til mine 2 all time favoritvariationer; mynte + pebermynte chokolade og marcipan + mørk chokolade.

Her får I min grundopskrift på en fantastisk is, som kan varieres i det uendelige.

Ismassen:
3 æggeblommer
60 gr. sukker*
1/2 liter piskefløde

Sukker og æggeblommer piskes til en luftig masse og heri blandes så den fyld man ønsker. Til mynte isen har jeg brugt:

En håndfuld friske mynteblade - hakket
200 gr. pebermyntechokolade - groft hakket

Til marcipan isen har jeg brugt:

Knap 200 gr. ren rå marcipan i mundrette klumper
200 gr. mørk chokolade - groft hakket.

Denne masse vendes så i den piskede fløde og så er isen faktisk klar til en tur i fryseren.

Man kan med fordel lige røre i isen en gang eller to inden den er stivnet helt. Men det er også lykkedes mig at få en ganske glimrende is ud af det, når jeg har glemt dette.

*Sukkermængden kan sagtens reduceres og jeg har også haft godt held med at udskifte sukkeret med sukrin, både helt og delvist. Men går man efter en helt sukkerfri og mere LCHF-agtig is, skal selvfølgelig også huske det i forhold til fyldet. Jeg har lavet nogle rigtig lækre LCHF variationer med hakket mørk chokolade (70%), lidt revet appelsinskal og helt fint hakkede mandler. Eller smeltet mørk chokolade. Eller bær. Eller...


Juletræstæppe #1


Jeg har som nævnt sat mig for at få lavet mig/os et juletræstæppe, nu hvor vi skal prøve at holder jul hjemme hos os selv. Jeg har overvejet mange muligheder; fa et helt traditionelt med noget nisse-værk broderet på noget brunt sækkelærred til et meget mere moderne og grafisk a la dem Ferm Living laver (og som jeg synes er helt vildt flotte). Dog har jeg besluttet mig for at holde mig nogenlunde til min oprindelige idé, som jeg allerede fik sidste jul.

Jeg har derfor nu kastet mig ud i en beslutning og begyndt at lave applikerede engle i blå og lilla toner. De to første er klippet og strøget fast med vlies. Nu mangler jeg så bare 6 mere, køre dem alle gennem symaskinen, få lavet en bund og sy dem fast på denne. Og vupti før man ser af det, har man forhåbentlig et færdigt og meget personligt juletræstæppe.

Årets første juleindlæg - og nej, det er ikke for tidligt!


Detailhandlen og jeg synes i år at være enige om, at det slet, slet ikke er spor for tidligt at begynde at tænke i juletanker allerede inden vi er blevet færdige med oktober. Mit syn på den sag plejer at svinge lidt fra år til år, men i år er jeg altså helt med på den. Og i år har vi derfor også besluttet, at vi for aller første gang, selv lægger hjem til juleaftens fejringen, der i år er med Jespers familie. Det er nyt og det er spændende, det føles meget voksent og jeg glæder mig faktisk rigtig meget til at prøve det. Desuden ser jeg en masse logistiske fordele i at være i eget hjem, når man har små børn.

Ida er også helt med på den og har allerede hjulpet mig med at skrive hendes ønskesedel. Med børn i huset, kan man som voksen næsten ikke undgå at genfinde lidt af sin egen barnlige glæde og forventninger til julen, og det er virkelig skønt.

Jeg har længe gerne ville lave mit eget juletræstæppe og nu, hvor vi skal i gang med at skabe vores egne juleaftens-rammer, synes jeg det er en perfekt anledning til at få det gjort. Min største inspiration til et juletræstæppe, er det jeg så under træet hos Mama-Lola i Vickis juletræsindlæg sidste år. Så lidt skitsetegninger og ideer til noget applikeret er ved at tage form på mit arbejdsbord, og så håber jeg  mine evner kan leve op til mine ideer.

My Little hæklede Pony


Jeg har begået et par pony'er til Ida og Eva efter opskrift som KrudtuglensMor, har været så sød at dele med alle os andre.

Begge piger er blevet vildt glade for pony'erne (og jeg er nu også selv ganske godt tilfreds med resultaterne) og det skulle gå ikke så lidt hurtigt med at få lavet nummer 2, da først nummer 1 var blevet færdig. Til forskel fra de "rigtige" pony'er i plastik har disse ikke kostet mig andet end arbejdstid, da jeg satte mig for at lave dem udelukkende af materialer, jeg allerede havde og ikke blive fristet til indkøb af nye dimser eller garnfarver til projektet. Ren win/win, hvis du spørger mig.


Rygsæk til børn


Vi tester i øjeblikket en ByStroom børnerygsæk for Mammashop. Jeg kendte selvfølgelig godt ByStroom fra både pusletasker og håndtasker, men jeg vidste faktisk ikke, at de også laver børnetasker før jeg blev spurgt, om jeg ville teste en. Det er nok fordi, jeg i forhold til rygsække til børn, har stirret mig lidt blind på Fjälræven Mini som eneste mulighed. Nu er jeg dog kommet lidt ud af min forblindethed...

Mit første indtryk, da jeg fik rygsækken, var at den virkede lidt stor til et barn. Men da først Ida fik den på med indhold i, virkede den helt ok i størrelsen. Og selv lillesøster sidder den også godt på. Sammenlignet med Fjälræven (som jo er mit eneste sammenligningsgrundlag) sidder den faktisk bedre på plads på ryggen, godt hjulpet på vej af det ekstra mavespænde, der er. Derudover er den virkelig rummelig af en børnerygsæk at være.

Jeg er, helt ærligt, blevet rigtig godt glad for rygsækken og synes det er helt rart at have fået øjnene op for et både pænt og funktionelt alternativ inden for børnerygsække.

Rygsækken findes i flere farver og er desuden lige nu på tilbud på Mammashop.

Sommeren der gik...Jeg synes lige vi har gået og glædet os, til alt det vi skulle i sommer. Alt det hyggelige, sjove, dejlige og afslappende. Så blinkede vi lige en gang og vupti!, så er det efterårsferie og snart spirer julestemningen frem rundt omkring. Nogle gange synes tiden bare at gå så stærkt, at jeg kan få helt ondt i maven over det. Men så minder jeg mig selv om, at i den sommer der lige er passeret forbi os, at vi rent faktisk fik oplevet så mange hyggelige, sjove, dejlige og afslappende ting sammen. Både planlagte og uplanlagte stjernestunder, som vi kan sidde og lune os på, nu hvor efterårets kølige vejr for alvor synes at være over os.

Og så er der jo alle de nye dejlige ting vi skal hygge os med i efterårsvejret og de kommende juletider og vintermåneder. Ihh, det er nu en gang så skønt med årstidernes skiften. De er på en måde altid velkomne, selvom den forrige nogle gange synes at være passeret med lynets hast.

Nivea In-Shower body lotion


Jeg må indrømme, at da jeg første gang så en reklame for dette produkt lavede jeg himmelvendte øjne og nedladende kommentarer. For hvorfor skulle det dog være smartere at smøre bodylotion på i badet i stedet for efter badet? Nu har jeg imidlertid fået lov at teste produktet af på egen krop og jeg må indrømme, at det faktisk er ganske rart at bruge og (føles det i hvert fald som) tidsbesparende.

Efter et almindeligt brusebad har min hud dog normalt ikke brug for så meget fugt, så det har ligesom bare været en ekstra ting. Jeg er imidlertid begyndt at svømme igen, både for mig selv og med pigerne. Og her kommer denne In-shower body lotion virkelig til sin ret. Jeg hader nemlig den udtørrende fornemmelse jeg får over hele kroppen, efter en tur i klorvandet. Men jeg hader næsten lige så meget den fugt-klistrende fornemmelse jeg får af at smøre mig ind i creme samtidig med jeg gerne vil hurtigt i tøjet og ud af omklædningsrummet. De sidste par gange i svømmehallen har derfor været i selskab med Nivea'en og det vil jeg klart fortsætte med, for den løser begge disse hade-issues jeg har med svømmehalsbesøg.

Hjemmegjorte filtmuffins


Jeg har tidligere lavet rigtig mange filtmuffins, der er blevet brugt til gaver og give aways. Men jeg har faktisk aldrig kommet omkring at få lavet nogle til mine egne børns legekøkken. En af grundene er nok fordi, de ikke rigtig har leget så meget med legemad før nu. Men efter den store succes med isvaflerne den anden dag, kastede jeg mig glad ud i filt-kage-bageriet endnu en gang. Det som startede med at skulle have været 4 muffins greb om sig og jeg endte med at lave 9 muffins, som jeg lige præcis kunne mase ned i én æske.

Og det kan godt være jeg syntes isvaflerne blev godt modtaget, men disse muffins skabte om muligt endnu større glæde - specielt hos Ida. Hun har sågar udvalgt nogle stykker de sidste par aftner som hun har taget med ind og sove med...

Hvis nu jeg var sådan en type, der var god til at gå og gemme lidt på ting og hemmeligheder ville sådanne muffins (og isvaflerne) være oplagte til kalendergaver, og skulle du nu have lyst til at lave dine egne muffins har jeg for noget tid siden lavet denne DIY til dem.

Lille sommerfugl, lille sommerfugl...


...flyv fra blomst og til blomst, fra skjul til skjul.

Jeg har fået fine neon pink wallstickers i fødselsdagsgave. De er fra Ferm Living og er nu kommet op og pynter så fint i vores entré.

I får ét gæt til, hvad Jesper synes om dem! Men nu er de oppe og alle pigerne her hjemme er højlydt begejstrede for dem. Så mon ikke vi kan forhandle os frem til, at de får lov at blive i noget tid endnu...

IsbodLige for tiden storhitter legemad herhjemme og især det i den søde ende. Der bliver dagligt lavet lagkager, kagemænd og helt slik i små skåle til den store guldmedalje. I går blev konditoriet så udvidet med en lille isbod, hvor man kan få gammeldags isvafler. "Og dem må du godt spise før der kommer Disney", hørte jeg Ida sige til Eva i morges.

Vaflerne har jeg lavet af filt og de er limet sammen i kræmmerhusform med tekstillim. Iskuglerne er hæklet i lidt varierende størrelser af forskellige garnrester. Til selve boden har jeg brugt en skotøjsæske fra et par Pompom-sutsko og dekoreret den med masking tape og lavet et par huller i låget til at stille de færdige is i.